25 Νοε 2022

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Από παλαιότερη διαμαρτυρία 
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, στις 2 μ.μ. στα γραφεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου για το ζήτημα των νεοδιόριστων συναδέλφων τους. Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Υπουργείο Παιδείας για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνει μέσα από την τροπολογία (24/11/2022) για την ανάδειξη των νέων διευθυντών σχολείων την πρόθεση του να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς. Η φράση «..έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, ακόμα κι αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ’ του Μέρους Γ’, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίησητους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης…» δε χωρά καμία αμφισβήτηση για τις προθέσεις.

Είναι πραγματικά προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν αλωνίσει εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε κατάσταση ομηρίας και αβεβαιότητας να ξαναμπαίνουν σ’ αυτή τη διαδικασία.

Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρεία!

Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

Όλες και όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/11 στη ΔΙΠΕ Σάμου στις 14:00»

                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ             ΜΑΡΟΥΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required