19 Νοε 2022

Ο ΧΟΡ.Ο.Σ. στην Κατερίνη, Παλαιό & Νέο Παντελεήμονα, Μελίκη και Θεσσαλονίκη

Μια υπέροχη αποστολή πραγματοποιήθηκε 27 με 31 Οκτωβρίου 2022 από τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. στην Κατερίνη, στον Παλαιό και τον Νέο Παντελεήμονα, τη Μελίκη και τη Θεσσαλονίκη.

Η διαμονή πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο ξενοδοχείο Vasilicos Sea Stay, με την με τη ζεστή φιλοξενία του χοροδιδασκάλου Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος, πέρα από μια ευχάριστη διαμονή, χάρισε στα μέλη μας όμορφες στιγμές χορού, αφού τους δίδαξε παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη.




Την πρώτη μέρα οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από την επίσκεψη τους στο χωριό Παλαιός Παντελεήμονας, όπου απόλαυσαν τον καφέ τους στην παραδοσιακή πλατεία του χωριού, ενώ επισκέφθηκαν και τον κεντρικό Ναό. Συγχρόνως είχαν τη χαρά να γνωρίσουν τον πρόεδρο κ. Γουλάρα Γεώργιο και αντιπρόεδρο κ. Μιχωλό Δημήτριο από την ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο κ. Κομματά Βασίλειο οι οποίοι, αφού πρώτα τους ξενάγησαν στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα, φρόντισαν για ένα όμορφο γλέντι με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Χαλάτση Ιωάννη στην Ταβέρνα Αλέξανδρος. 




Τη δεύτερη μέρα ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. παρευρέθηκε στη Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ακολούθησε επίσκεψη σε Μονή της περιοχής και στη συνέχεια γεύμα με παραδοσιακά φαγητά. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλο γλέντι στην παραλία της Κατερίνης όπου όλοι χόρεψαν και διασκέδασαν.

Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, την τρίτη μέρα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, τον Άγιο Δημήτριο, το Λευκό Πύργο και άλλα αξιοθέατα ενώ υλοποιήθηκε συνάντηση με φίλους και παλιούς χορευτές του Ομίλου που τώρα ζουν στη Θεσσαλονίκη.

Ένα μεγάλο γλέντι διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελίκης και Περιχώρων, με χάλκινα και ζουρνάδες από την ορχήστρα του Δημήτρη Ψαθά. Ιδιαίτερη η χαρά να συναντήσει η ομάδα μας τις φίλες και συνεργάτες μας Ειρήνη Ντόβα, Βάσω Τσιγαροπούλου και Παρθένα Χαλιαμαντα. Νωρίτερα οι συμμετέχοντες σε αυτό το ταξίδι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη ξενάγηση από την κυρία Γιούλη Δήμου, στο Εθνογραφικό Μουσείο του Γιώργη Μελίκη.




Ευχαριστίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΟΡ.Ο.Σ., με ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής.

«Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής, καθώς και τα ίδια τα μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ που μαζί με την πρόεδρο μας Λίτσα Μαρκουλή, με την καλή τους διάθεση και το όμορφο ομαδικό κλίμα χάρισαν μια υπέροχη εμπειρία στους συμμετέχοντες. 





Ευχαριστίες για τους κυρίους Μελέτη και Σωτήρη, που φρόντισαν για τις ασφαλείς μετακινήσεις της εκδρομής, καθώς και στην Ειρήνη Ντόβα, η οποία βοήθησε αμέριστα στη δημιουργία του προγράμματος ξεναγήσεων και επισκέψεων, τόσο σε αξιοθέατα όσο και σε επίλεκτα σημεία γευστικών απολαύσεων.

Επιπλέον, ευχαριστίες στον κύριο Δημήτρη Μιχωλό και τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ, για την υποδοχή και την ξενάγηση στην περιοχή τους, καθώς και για το γλέντι που διοργάνωσαν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γιώργη Μελίκη, που μας άνοιξε το μουσείο του, και τον Βασίλη Δημητριάδη, για την υπέροχη φιλοξενία στο ξενοδοχείο του αλλά και για την έναρξη της χορευτικής μας συνεργασίας. 

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τον εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο, Μάκη Ευαγγέλου, που είχε την επιμέλεια της οργάνωσης και υλοποίησης αυτής της αποστολής, που σκοπό είχε τα μέλη μας να γνωρίσουν τόπους, ανθρώπους, γεύσεις και έθιμα των περιοχών αυτών.





Με τους φίλους μας στον Παντελεήμονα, την Κατερίνη, τη Μελίκη και τη Θεσσαλονίκη ευχόμαστε να ανταμώσουμε σύντομα και πάλι. Φυσικά τους περιμένουμε όλους στο νησί μας για να γνωρίσουν και εκείνοι με τα μέλη τους, τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Σάμου.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θα συνεχίσει να χαρίζει παρόμοιες εμπειρίες τόσο στα μέλη του όσο και στους φίλους τους. Ήδη προγραμματίζονται ανάλογες πολιτιστικές δράσεις αναψυχής και γνωριμίας με τα έθιμα του κάθε τόπου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required