11 Νοε 2022

«Επικούρειο» - Από χώρος Πολιτισμού σε χώρο στέγασης διοικητικών υπηρεσιών;

Τα εγκαίνια του «Επικούρειου» Πολιτιστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκαν μόλις πριν ένα μήνα (30 Σεπτεμβρίου), και ενώ η συζήτηση για τη χρήση του κτηρίου δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κεραυνός εν αιθρία αποτέλεσε πρόταση του περιφερειάρχη, κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, για χρήση του κτηρίου ως γραφείων για τις ανάγκες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.


Για το συγκεκριμένο έργο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ και ο σκοπός, καθώς και η κατεύθυνση αποκατάστασης του υπέροχου νεοκλασικού κτηρίου, δεν υπήρξε ποτέ για τυχόν χρήση στέγασης διοικητικών υπηρεσιών. Να σημειωθεί ότι έχει ζητηθεί σχετική εισήγηση από νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας. Στο θέμα αναφέρεται παρακάτω ο περιφερειακός σύμβουλος, π. νομάρχης Σάμου, κ. Μανώλης Κάρλας.



«Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την Δευτέρα 7/11/22 υπήρχε, εκτός ημερήσιας διάταξης, ως θέμα η περαιτέρω και σταδιακή έγκριση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ενοικίασης συγκεκριμένου ιδιωτικού χώρου εντός της πόλεως Σάμου που έχει προκύψει μετά από νόμιμο διαγωνισμό για την στέγαση της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου .

Εν τω μεταξύ έχει ήδη πρόσφατα ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία ανεύρεσης χώρου για την στέγαση και της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κατά την διάρκεια της σχετικής συζήτησης ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης πρότεινε την στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στον όροφο του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Μελών της αντιπολίτευσης.

Τελικά η Επιτροπή ψήφισε την συνέχιση της διαδικασίας χωρίς ,προς το παρόν, άνοιγμα των προσφορών και ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε την πρόθεσή του να διερευνηθεί νομικά η δυνατότητα στέγασης των Υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον όροφο του Επικούρειου παρά την τρέχουσα διαγωνιστική διαδικασία ενοικίασης ιδιωτικού χώρου που, όπως φαίνεται, μπαίνει (προσωρινά;) στο ψυγείο.

Την Τετάρτη 16/11/22 έχουμε Περιφερειακό Συμβούλιο και μας έστειλαν την ημερήσια διάταξη και τις καθ’ έκαστα εισηγήσεις.

Στα θέματα είναι και ο τρόπος λειτουργίας του Επικούρειου με εισηγητή τον επιχώριο Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη αλλά χωρίς την αντίστοιχη εισήγηση.

Φαίνεται πως περιμένουν κάποια νομική γνωμοδότηση προκειμένου να επιλέξουν την τελική πρότασή τους προς το Σώμα.

Εν τω μεταξύ είναι στο περίμενε και «στα κάγκελα», λόγω των ενδιάμεσων εξελίξεων, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, που ετοίμαζαν πρόταση για την λειτουργία του Επικούρειου με εντολή-παράκληση του δικού μας Αντιπεριφερειάρχη.

Χαμός στο ίσωμα.
Φύλακες γρηγορείτε.

Μανώλης Νικ. Κάρλας
Περιφερειακός Σύμβουλος
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required