18 Νοε 2022

«Τα παιδιά αναλαμβάνουν Δράση» - Πρόταση για σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11), πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δράση με τίτλο: "Τα παιδιά αναλαμβάνουν Δράση" πραγματοποιώντας συνέντευξη στο δήμαρχο και στους αντιδημάρχους.

Τα παιδιά εξέφρασαν νέες ιδέες και έντονους προβληματισμούς διατυπώνοντας τις απόψεις τους συγκροτημένα και με απόλυτη ειλικρίνεια. Οι ερωτήσεις τους αφορούσαν όλους του τομείς ενδιαφέροντος. Τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, την Παιδεία, την Πράσινη Ανάπτυξη, τις Νέες Τεχνολογίες, τα Τοπικά Προβλήματα και τη δημιουργία της “Έξυπνης Πόλης”.


Ο δήμαρχος, με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών, πρότεινε τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και όρισαν το επόμενο ραντεβού τους με τη Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένη Ατζέντα, προκειμένου να συνεχισθεί δημιουργικά αυτή η αμφίδρομη λειτουργία.


Η δράση έγινε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με τη UNICEF για το πρόγραμμα "ΠΟΛΕΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ", σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας.


Ο Δήμος ευχαρίστησε τους μαθητές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος καθώς και τους καθηγητές που ανταποκρίθηκαν άμεσα.


Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, το 2ο Γυμνάσιο Σάμου, το Γυμνάσιο Πυθαγορείου, το ΕΕΕΚ Σάμου, το Μουσικό Σχολείο Σάμου, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ.


«Οι νέοι μας έχουν φωνή, άποψη και γνώση. Συνεχίζουμε δημιουργικά με τα παιδιά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required