14 Δεκ 2022

Εκπαίδευση δυτών 1ης Ε.Μ.Α.Κ. από τον Αλέξανδρο Μαλαγάρη

Εκπαίδευση δυτών 1ης Ε.Μ.Α.Κ. πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τον εκπαιδευτή καταδύσεων και ιδιοκτήτη της Σχολής Καταδύσεων "Samos Sub" Αλέξανδρο Μαλαγάρη. Ο ίδιος, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δήλωσε:

«Ήταν τιμή και προνόμιο να κληθώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες στις εγκαταστάσεις τις 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος, στον Ασπρόπυργο Αττικής, ως εκπαιδευτής της ομάδας δυτών υποβρυχίων διασώσεων».



Οι πρώτοι 10 δύτες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. εκπαιδεύτηκαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις παρακάτω αναπτύξεις: 
Δύτης Στεγανής Στολής
Δύτης Ολοπρόσωπης Μάσκας
Πάροχος Οξυγόνου Έκτακτης Ανάγκης
Ειδικός Δύτης Διασώστης Επιπέδου 1 (Dive Rescue-1)


Πιο συγκεκριμένα, οι δύτες πιστοποιήθηκαν σε όλες τις πτυχές της κατάδυσης δημόσιας ασφάλειας με στεγανή στολή σε μολυσμένα ύδατα. Στη χρήση της ολοπρόσωπης μάσκας κατά το υποβρύχιο έργο τους, ώστε να προστατεύονται από την έκθεση στο κρύο και στους μολυσματικούς παράγοντες που υφίστανται στο υδάτινο περιβάλλον. Επίσης να είναι πιο αποτελεσματικοί και ασφαλείς κατά την επιχείρηση με τη χρήση ηλεκτρονικών, αμφίδρομων, ενσύρματων υποβρύχιων επικοινωνιών.

Κατά της πρώτες βοήθειες, ως πάροχοι οξυγόνου έκτακτης ανάγκης μπορούν πλέον να παρέχουν οξυγόνο σε υψηλή συγκέντρωση σε ένα ή περισσότερα θύματα πνιγμού, νόσου της αποσυμπίεσης ή αρτηριακής εμβολής αερίου.


Το τριήμερο πρόγραμμα Ειδικός Δύτης Διασώστης Επιπέδου 1 ( Dive Rescue -1) είναι μια εντατική, ρεαλιστική και σύγχρονη επιχειρησιακή εκπαίδευση δυτών δημόσιας ασφάλειας, που λαμβάνει χώρα στη τάξη και στο πεδίο.
Απόφοιτοι αυτού του τεχνικού επιπέδου καλύπτουν τις εργασιακές προϋποθέσεις των προτύπων NFPA 1006 και NFPA 1670. 

Έχουν επιδείξει γνώση, δεξιότητες και ικανότητες κατάδυσης δημόσιας ασφάλειας στα παρακάτω: 
Επιλογή, εξοπλισμό και εκπαίδευση ομάδων δυτών
Εκτίμηση πεδίου
Σχέσεις με ΜΜΕ, οικογένεια και άλλες υπηρεσίες
Μέθοδοι έρευνας
Ανάσυρση θύματος και ανέλκυση στοιχείων εγκληματικής έρευνας
Ατυχήματα με οχήματα στο νερό
Τεκμηρίωση σκηνής ατυχήματος
Εισαγωγή σε ειδικό εξοπλισμό
Ασκήσεις και σενάρια πεδίου


Με την έναρξη της νέας χρονιάς, περί τα μέσα Ιανουαρίου, ο Αλέξανδρος Μαλαγάρης θα επιστρέψει στη 1η Ε.Μ.Α.Κ. για την εκπαίδευση 12 ακόμα δυτών της Μονάδας στις παραπάνω ειδικότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required