31 Ιαν 2023

Αναβολή απόφασης για το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου»

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, που διεξήχθη στη Σάμο (αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου), το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τη συζήτηση επί της εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πασνουράκη, για τη χρήση του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου» που εγκαινιάστηκε την 30ή Σεπτεμβρίου 2022.

Με ερωτήσεις και συζήτηση θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, στην αρχή της συνεδρίασης, που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 17:30, αναλώθηκε πολύτιμος χρόνος για να φτάσουμε 4 ώρες μετά να αποφασισθεί η αναβολή του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη (βρίσκεται από την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στη Σάμο, και την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, αναμένεται να ανακοινώσει από το Καρλόβασι, ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με τον συνδυασμό του στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2022). Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Παναγιώτης Κουφέλος, Νομού Λέσβου με αρμοδιότητες συμπληρωματικά στον πρωτογενή τομέα, Παντελής Βρουλής, Νομού Χίου με αρμοδιότητες συμπληρωματικά στους τομείς Διοικητικού, Ανάπτυξης, Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χίου και Υγείας, Βασίλης Πανουράκης, Νομού Σάμου με αρμοδιότητες συμπληρωματικά στους τομείς Διοικητικού, Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων. 

Επίσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αναστασία Αντωνέλλη, στους τομείς Οικονομικού και Πολιτισμού, Δημήτριος Κουρσουμπάς στους τομείς Μεταναστευτικής Κρίσης, Αθλητισμού και Συγκοινωνιών ΠΕ Λέσβου, Παντελής Μπουρνιάς, στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χωρικού Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος και Απόδημου Ελληνισμού, Νικόλαος Νύκτας, στους τομείς Τουρισμού και Κοινωνικής Μέριμνας και Σουλτάνα (Άννη) Ανδρεάδου στον τομέα Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου και Λεωνίδας Αθηνάδης, με αρμοδιότητες σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας και στον τομέα Συγκοινωνιών Π.Ε. Χίου και Σάμου. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στυλιανός Καμπούρης, με αρμοδιότητες στους τομείς Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, ο οποίος αναμένεται σύντομα στη Σάμο ώστε να επιλυθεί το ζήτημα μεταφοράς στο σχολείο, από το Καρλόβασι, παιδιού με ειδικές ανάγκες.

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Στη συνεδρίαση πήρε μέρος ο έπαρχος Ικαρίας κ. Παναγιώτης Γενούζος ενώ ο έπαρχος Λήμνου, κ. Άγγελος Βλαττάς-Λαμπρινός, συμμετείχε δια μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παρόντες οι επικεφαλής των παρατάξεων

Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Ο κ. Γιάννης Σπιλάνης («Συμπαράταξη Πολιτών του Βόρειου Αιγαίου»), η κα Αγλαΐα Κυρίτση («Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειου Αιγαίου»), ο κ. Νίκος Μανάβης («Ανταρσία στο Βόρειο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά») και ο κ. Στράτος Γεωργούλας («Ο Άλλος Δρόμος»). Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, π. περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, συμμετείχε δια μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου είναι γενική γραμματέας. 

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Εκπρόσωποι συλλόγων για το «Επικούρειο»

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων πολιτισμού εξηγώντας την ανάγκη παραχώρησης του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου» σε όσους δικαιούνται να κάνουν χρήση των χώρων του αφού έχει δημιουργηθεί και ανακατασκευασθεί για να υπηρετεί πολιτιστικές ανάγκες.

Ο κ. Γιάννης Μανδουραράκης τοποθετήθηκε ως πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου, ο κ. Στέλιος Μάρκου ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, η κα Αγγελική Βαλεοντή-Δεμερτζή ως πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών και η κα Βαγγελιώ Αμπαζή ως γραμματέας της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου. Ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, κ. Φώτης Σφαντός, εξήγησε τις πιθανές και ορθά νομικές δυνατότητες λειτουργίας του «Επικούρειου». Τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος ο οποίος ήταν θετικός στα να συμμετέχει ο Δήμος σε όποια μορφή συνεργασίας προκύψει, ακόμη και οικονομικά.

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Αναβολή του θέματος με 2 κατευθύνσεις

Το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυξάνοντας ακόμη μια φορά το χρόνο καθυστερήσεων για τη λειτουργία του κτηρίου. Η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, κα Αντωνέλλη, ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθούν δύο επιλογές την επόμενη φορά. Η δυνατότητα προγραμματικών συμβάσεων με άλλους φορείς όπως ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, το Υπουργείο Πολιτισμού κ.ά. ή με τη δημιουργία ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required