30 Μαρ 2023

Ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης στην ημερίδα με θέμα την «Εφαρμογή του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας»

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, με θέμα: «Εφαρμογή του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - Διακλαδικότητα & Τακτική Εμπλοκής Δυναμικού & Μέσων».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διοίκηση Π/Σ της Περιφέρειας, με σκοπό αφενός την ανάπτυξη του θέματος της κλιματικής αλλαγής και της σωστής διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και αφετέρου να εξετάσει την ετοιμότητα αντιμετώπισης δασικών και όχι μόνο πυρκαγιών σε όλη τη Ζώνη Ευθύνης της Περιφέρειας.


Ο περιφερειάρχης στην σύντομη τοποθέτηση του εξήρε την προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, εθελοντών και του κρατικού μηχανισμού για την άριστη όπως τόνισε αντιμετώπιση της πυρκαγιάς των Βατερών πριν από μερικούς μήνες, σημειώνοντας παράλληλα την σημαντικότητα συσκέψεων όπως η σημερινή στις οποίες διαπιστώνεται η ετοιμότητα και οι αδυναμίες των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ώστε να παρουσιαστούν κατάλληλα προετοιμασμένες κατά την αντιπυρική περίοδο.


Κλείνοντας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Περιφερειακής Αρχής μέσω της Πολιτικής Προστασίας για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού αλλά και την εκπαίδευση και την προμήθεια υλικού των εθελοντών με πόρους της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required