22 Ιουν 2023

4η ημέρα κινητοποιήσεων στο Νοσοκομείο Σάμου

«Συνεχίστηκαν και χθες Τετάρτη, 21 Ιουνίου, για τρίτη ημέρα, οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για τις ελλείψεις εργαζομένων στην καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει», αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

«Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου συνεχίζει να απαξιώνει τους εργαζόμενους και τα συλλογικά τους όργανα, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αφού σε ερώτηση που της έγινε εκ νέου σήμερα για το τι ενέργειες έχει κάνει και στο αν θα προσλάβει άτομα από τους πίνακες που ήδη υπάρχουν από 2η υγειονομική περιφέρεια από την προκήρυξη του Μαρτίου του 2023, η απάντηση της ήταν ότι δεν μπορεί να μας ενημερώσει για τι ενέργειες έχει κάνει.Όλη αυτή την κατάσταση με τις τραγικές ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου την γνωρίζουν πάρα πολύ καλά εδώ και 2 χρόνια όλοι τους και γραπτώς και προφορικός σε συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων. Το γνωρίζει η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο της σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με την κα Γκάγκα, το γνωρίζει πολύ καλά ο Βουλευτής του νομού Χ.Στεφανάδης που είναι εκλεγμένος με την ΝΔ, το γνωρίζουν επίσης οι διορισμένες Διοικήσεις της 2ης υγειονομικής περιφέρειας και του Νοσοκομείου Σάμου.


Όλοι τους υπηρετούν πιστά την πολιτική του ότι όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται, την πολιτική του ξεπουλήματος και την εκχώρηση κομμάτι, κομμάτι του δημόσιου συστήματος υγείας σε ιδιώτες και τον λαό να πληρώνει και να ξαναπληρώνει. Τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις δημόσιες μονάδες υγείας τα γνωρίζει όμως πολύ καλά και όλος ο Σαμιακός λαός και βγάζει συμπεράσματα».

Το ΔΣ του Συλλόγου μαζί με όλους τους εργαζόμενους απεργούς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως 13:00 στο προαύλιο του Νοσοκομείου. Δήλωσαν πως είναι αποφασισμένοι να μη σταματήσουν εάν δεν λυθούν τώρα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required