9 Ιουν 2023

Επίσκεψη περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη σε Σάμο και Ικαρία – Σύντομα απόφαση για το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο»

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Επίσκεψη σε Σάμο και Ικαρία πραγματοποιεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, επισκέφθηκε διάφορα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Σάμο, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη και τον νέο εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας, νομικό και πρώην δήμαρχο Καλλονής Λέσβου (2 θητείες), κ. Άρη Ελευθερίου.



Συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου 

Σύντομα απόφαση για τη χρήση του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, ο κ. Μουτζούρης πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργο Στάντζο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα εξεύρεσης τρόπου χρήσης του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου». Η απόφαση-πρόταση πάρθηκε κοινή συναινέσει αλλά ακόμη δεν ανακοινώνεται αφού πρέπει να προηγηθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πρόταση που προτείνεται.

Συνέντευξη Τύπου για τα έργα σε εξέλιξη

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά, όπου έμεινε εντυπωσιασμένος όπως ομολόγησε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θυμίζει Άγιο Όρος, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να συντηρηθεί το τέμπλο της Μονής. Οι εργασίες στον λιμένα Ηραίου προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα απαιτηθεί επιπλέον μια μικρή επέκταση του προσήνεμου μόλου. 

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»)

Για τον λιμένα Κοκκαρίου ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα αλλά λόγω της τουριστικής περιόδου ικανοποιείται αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής για έναρξη των εργασιών τον Σεπτέμβριο. Αναφέρθηκε επίσης δτη συνέχιση των εργασιών στο κτίριο του ΚΕΓΕ στην πόλη της Σάμου που θα δοθεί προς χρήση για την προσωρινή στέγαση του Μουσικού Σχολείου Σάμου έως ότου είναι έτοιμο το κτίριο της πρώην «Μαυρογενείου» Σχολής για την τελική και μόνιμη στέγαση του σχολείου. 

Στην Παρακαμπτήριο Οδό Πυθαγορείου προχωρούν κανονικά οι εργασίες ενώ για τα προβλήματα που έχουν εμφανισθεί εδώ και καιρό στον Βιολογικό Καθαρισμό Πυθαγορείου έχει γίνει έλεγχος για την κατάσταση και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα πρέπει να επιληφθεί των απαραίτητων παρεμβάσεων. 

Επίσης μίλησε για το Αλιευτικό Καταφύγιο της Αγίας Παρασκευής όπου ήδη υπάρχει ανάδοχος κατασκευής του έργου, η εταιρεία SICAP S.A., που είχε αναλάβει την κατασκευή του κεντρικού λιμένα των Φούρνων (βόρειος προβλήτας), με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τέλος η αναφορά του στο έργο της περιοχής Αυλακίων ήταν ακόμη μία φορά απολογητική, για τις όποιες καθυστερήσεις εμφανίστηκαν, με ευθύνη εργολάβου, αλλά το έργο προχωρά πλέον κανονικά και σύντομα θα παραδοθεί ώστε να υπάρξει άμεση απομάκρυνση των φωτεινών σηματοδοτών κυκλοφορίας και ασφαλτόστρωση στο σημείο.

Ο κ. Μουτζούρης αναχώρησε από το Καρλόβασι για την Ικαρία, την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσει για τον Βιολογικό Καθαρισμό στην περιοχή του Αρμενιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required