6 Ιουν 2023

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου καταγγέλλει θανάτωση σκυλιών με φόλες

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, σε σχετική ανάρτησή του, στην σελίδα του στο facebook, καταγγέλλει περιστατικά θανάτωσης σκυλιών με φόλες στην περιοχή του Άνω Βαθέος. Στην ανάρτηση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Διπλό έγκλημα στην κοινότητα του Άνω Βαθέος. 
Σήμερα (Πέμπτη, 1η Ιουνίου), πέθαναν από φόλα ένα αδέσποτο και ένα δεσποζόμενο σκυλάκι και ακόμα ένα αδέσποτο αγνοείται στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο Χριστιάννα. Μέσα στον κόσμο!!!


Κοντά στην πλατεία του χωριού!!! Όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό αλλά μέσα στον "πολιτισμό" (!!!), όπου παίζουν και μικρά παιδιά στην περιοχή. «Ανθρώπινο» χέρι απροκάλυπτα χωρίς κανέναν ενδοιασμό έσπειρε το θάνατο σε αθώα πλάσματα που δεν ενοχλούσαν απλά είχαν την ατυχία να ζουν στον ίδιο χώρο με τους εγκληματίες.

Για 2 αδέσποτα της περιοχής, τον Ισαάκ και τον Ρόκι, είχε γίνει καταγγελία στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, με βίντεο που είχε τραβηχθεί για να δείξουν ότι είναι «επιθετικά». ΄Έγινε αμέσως αυτοψία από εθελοντές του σωματείου μας, μάλιστα 3 φορές επισκεφθήκαμε την περιοχή για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα των δύο σκυλιών, τα οποία αμέσως μας έδειξαν το φιλικό τους χαρακτήρα (υπάρχουν βίντεο στην κατοχή μας) και μάλιστα το επιβεβαιώνουν πάρα πολλοί άνθρωποι που μιλήσαμε μαζί τους. 


Ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμος, έγινε η αποπαρασίτωσή τους και προγραμματίστηκε ραντεβού για τη στείρωσή τους. Αυτή η προοπτική σίγουρα δεν άρεσε στους εγκληματίες. Και σήμερα μάθαμε αυτό!!! Τα άψυχα σώματα τους περισυνέλλεξε συνεργείο του Δήμου και περιμένουμε τώρα ο Δήμος μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου εφόσον γνωρίζει ποιος του έστειλε το αρχικό βίντεο να προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία ώστε να εξεταστεί η περίπτωση.

Κάποιος που απειλεί, είναι ικανός να πράξει και το έγκλημα και σε κάθε περίπτωση είναι ο πρώτος και κύριος ύποπτος να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές. 

Βάσει της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, η θανάτωση ενός ζώου αποτελεί κακούργημα για το οποίο επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 ετών και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, προβλέπεται και διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό. Ζητάμε την δικαίωση αυτών των άτυχων ζώων και την αποτροπή κάθε τέτοιας μέλλουσας αποτρόπαιας πράξης. Καταδικάζουμε το έγκλημα και ζητάμε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required