18 Ιουν 2023

Κοντακαίικα – Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο

Φωτό: Ι. Κιλουκιώτης
Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοντακαιίκων, κ. Εμμανουήλ Σαράντου και οι σύμβουλοι του Κοινοτικού Συμβουλίου δήλωσαν την παραίτησή τους με αφορμή ενέργειες εναντίον της Κοινότητας κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παραίτησης.

«Μετά από έκτακτο γενικό συμβούλιο, κατόπιν των εξελίξεων που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, ο Πρόεδρος και το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε από κοινού ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Αναλυτικά ο Δήμος Δυτικής Σάμου έχει προβεί σε ενέργειες εναντίον της κοινότητας μας, κατόπιν υποδείξεων της Τεχνικής Υπηρεσίας και Λιμενικού Ταμείου από «καταγγέλλοντες» που δεν γνωρίζουμε.

Επιλεχθήκαμε από εσάς για να αλλάξουμε προς το καλύτερο αυτό το χωριό που τόσο αγαπάμε.

Ξεκινήσαμε με όραμα και βήμα – βήμα προσπαθήσαμε να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι.

Προχωρώντας αντιμετωπίσαμε δυσκολίες διότι τα περισσότερα για εμάς ήταν πρωτόγνωρα γιατί σαν πρώτη φορά εκλεγμένοι βαδίζαμε σε άγνωστα μονοπάτια, όμως με όρεξη, πολύ δουλειά και διάθεση καταφέραμε πράγματα που αφήνουμε στην κρίση των συγχωριανών μας, των κατοίκων και επισκεπτών της Σάμου με καθαρή την συνείδηση.

Μέσα σε όλα το σημαντικότερο για εμάς ήταν η καθημερινή ψυχαγωγία των μικρών μας ηρώων που όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε ούτε ένας χώρος για να μπορούν να παίξουν και να δραστηριοποιηθούν.

Τα παιδιά μας απαριθμούνται 68 αυτή τη στιγμή.

Έτσι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μικρούς και διάφορους χώρους για να απασχολούνται τα μικρά μας παιδιά.

Αφού έγιναν, μετά από 1,5 χρόνο και αφού όλοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για αυτές τις ξεχωριστές πινελιές στο χωριό μας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σειρά από καταγγελίες «αγνώστων», Εισαγγελίες, Δικαστήρια και τελευταία την άρνηση του Δήμου μας για βοήθεια.

Και επειδή όλα τα παραπάνω δεν συνάδουν ούτε στον αξιακό μας κώδικα ούτε και σε αυτό που είχαμε φανταστεί όταν ξεκινήσαμε, Παραιτούμαστε με την πίκρα και το κεφάλι ψηλά, διότι εισπράξαμε πως όσο προσπαθείς κάποιοι θα βρεθούν να σου γκρεμίσουν τα όνειρα και μαζί και τα όνειρα των παιδιών μας με μια ανώνυμη Καταγγελία!!!

Αφήνουμε ηθικό δίδαγμα πως το Νόμιμο δεν είναι πάντα Ηθικό και το Ηθικό δεν είναι πάντα Νόμιμο.

Με εκτίμηση,

Η Κοινότητα ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ

Σαράντου Μανώλης
Βελονάκης Γεώργιος
Καλογερή Πηνελόπη
Χατζηθεοδώρου Ελευθερία
Ρήγα Αγγέλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required