5 Ιουν 2023

Επιτυχία σημείωσε η μουσικοχορευτική παράσταση «Χορεύοντας από τη Θράκη ως τη Σάμο»

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου διοργάνωσε τη μουσικοχορευτική παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών με τον τίτλο «Χορεύοντας από τη Θράκη ως τη Σάμο» με τη συμμετοχή χορευτικών Ομάδων του ΧΟΡ.Ο.Σ καθώς και 5 ακόμα τοπικών συλλόγων της Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν με χορούς από τη Θράκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Σάμου, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος Καρλοβάσου ‘Η Ρίβα’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας ‘Η Ειρήνη’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου ‘Ωκυρρόη η Σαμία’ και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κων/νου ‘Αρίσταρχος ο Σάμιος’.










Το αμφιθέατρο του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου Σάμου γέμισε με χρώματα από τις παραδοσιακές φορεσιές και ήχους από τα παραδοσιακά τραγούδια, με τους χορευτές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην απόδοση των χορών της κάθε περιοχής.

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι το κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο έμεινε γεμάτο μέχρι τέλους, με το κοινό να χειροκροτεί αυτή τη μεγαλειώδη παράσταση.

Δεν υπάρχουν λόγια για την υπέροχες παραδοσιακές ενδυμασίες της Θράκης που φόρεσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ από το βεστιάριο της Φιλάνθης Μπογέα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές και τους δασκάλους χορού Μάκη Ευαγγέλου, Ελένη Παντελούκα και Δημήτρη Κουσκούση, καθώς και όλους τους συντελεστές της παράστασης που συνέβαλαν στην επιτυχία. 









Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν προς την εκπαιδευτικό Μαρία Παρουσίνα για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης, την πρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. Ευαγγελία (Λίτσα) Μαρκουλή για την αμέριστη υποστήριξη της, τα μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ. για την πολύτιμη βοήθεια τους καθώς και όλους τους χορευτές και δασκάλους χορού που συμμετείχαν.

Ιδιαίτερα ευχαριστίες προς τον Βαγγέλη Βουργάνα για την επιμέλεια σε ήχο και φως, ο οποίος με τις ιδιαίτερες φωτιστικές τεχνοτροπίες μετέτρεψε τη σκηνή του θεάτρου σε μια μαγική εικόνα. Επίσης προς τον Γιώργο και τη Μαρία Βουργάνα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ευχαριστίες προς τον πατέρα Δημήτριο Λάνδρου που εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Σάμου, την κα Άννη Ανδρεάδου καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και συλλόγων του νησιού μας.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο χοροδιδάσκαλος Βασίλης Δημητριάδης και ο Ικαριώτης Νίκος Κούβαρης που συμμετείχαν στα δύο σεμινάρια παραδοσιακών χορών που είχαν υλοποιηθεί από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στον κ. Ευάγγελο Λεμπέση για την πολύτιμη προσφορά του στο έργο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, ενώ αναμνηστικά έλαβαν και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και οι χοροδιδάσκαλοι που συμμετείχαν.

Ο ΧΟΡ.Ο.Σ. ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά το Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου για τη φιλοξενία στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κα Δέσποινα Κάιλα για την αμέριστη υποστήριξη της διοργάνωσης.

«Ζήσαμε για μια ακόμα φορά όμορφες στιγμές παράδοσης και πολιτισμού με τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ να επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο ΧΟΡ.Ο.Σ μας ενώνει.
Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θα συνεχίσει να προσφέρει πολιτιστικό θέαμα υψηλού επιπέδου και αυθεντικότητας της Ελληνικής παράδοσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΧΟΡ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required