22 Ιουν 2023

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» για την επίσκεψη του Χρήστου Τριαντόπουλου στη Σάμο

Φωτό αρχείου
Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στη Σάμο, του μέχρι πρόσφατα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, η δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση.

«Η ΝΔ ανακοίνωσε την επίσκεψη σήμερα στη Σάμο του κ. Τριαντόπουλου, πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη, αρμόδιου για τις φυσικές καταστροφές, ο οποίος αξιοποίησε καταλλήλως τον τίτλο του για να εκλεγεί βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας και να κερδίσει την προσφώνηση από τους τοπικούς παράγοντες (δημάρχους, μητροπολίτη, περιφέρεια) ως «φίλος» της Σάμου.

Μπορούμε σε συντομία να υπενθυμίσουμε τι ΔΕΝ έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος υφυπουργός, στους 32 μήνες για την επούλωση των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές, σε σπίτια και σε επιχειρήσεις, που προξένησε στη Σάμο ο φονικός και καταστροφικός σεισμός της 30ής Οκτωβρίου 2020.

1. Τα κτίρια πολλών σχολείων σε όλη τη Σάμο δεν έχουν επισκευαστεί, γιατί δεν έχουν χρηματοδοτηθεί επαρκώς οι Δήμοι.

2. Τα κτίρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι δεν έχουν επισκευαστεί.

3. Δεκάδες εκκλησίες σε χωριά και στις πόλεις της Σάμου δεν έχουν επισκευαστεί.

4. Δεν ενισχύθηκε η ΔΑΕΦΚ με μηχανικούς και προσωπικό και βέβαια ούτε λόγος για δημιουργία στη Σάμο τοπικού συντονιστή και κλιμακίου με μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ και υποστηρικτικό προσωπικό για επιτάχυνση και υπέρβαση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ελέγχου των φακέλων των μελετών.


5. Εκατοντάδες μελέτες έχουν υποβληθεί για αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σπιτιών της Σάμου και καθυστερούν να εγκριθούν, λόγω της γραφειοκρατίας και των ελλείψεων σε προσωπικό είτε της ΔΑΕΦΚ είτε των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

6. Εκατοντάδες σεισμόπληκτοι περιμένουν πάνω από χρόνο να πληρωθούν το επίδομα ενοικίου.

7. Εκατοντάδες επιχειρηματίες της Σάμου εξαιρέθηκαν και δεν τους επιτράπηκε να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης με μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις, που δόθηκαν σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και μεγάλες φυσικές καταστροφές σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (Βόρεια Εύβοια, Θεσσαλία, Κρήτη).

8. Η Μελέτη Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης ΜΕΤΑ τον καταστροφικό σεισμό δεν έγινε για τη Σάμο, παρόλη την εξαγγελία του κ. Τριαντόπουλου στο Δημαρχείο Αν. Σάμου στις 8.5.2022, όταν σε περιοχές με αντίστοιχη φυσική καταστροφή (Βόρεια Εύβοια, Κρήτη, Θεσσαλία) αναλήφθηκαν από το κράτος τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μελετών ανασυγκρότησης.

9. Η τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου δεν μπήκε σε προτεραιότητα με κατ’ εξαίρεση ανάθεση εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, όπως έγινε για το σεισμόπληκτο δήμο στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με δεκάδες άλλα θέματα και προβλήματα που προέκυψαν από το σεισμό και είναι εμφανής η αδιαφορία και ολιγωρία της κυβέρνησης και των αντίστοιχων κρατικών υπηρεσιών, αλλά σταματάμε εδώ με τι διαπίστωση ότι αν έχεις τέτοιους «φίλους» τι τους θέλεις τους εχθρούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required