8 Ιουλ 2023

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος - Αίτημα για αποζημίωση από καταστροφές στα αμπέλια

Με σχετικό έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ, ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος ζητά την άμεση παρέμβασή του σε αμπελώνες του νησιού μας καθώς σύμφωνα με τους αμπελοκαλλιεργητές υπάρχει εκτεταμένη επιδημία προσβολών από περονόσπορο. Στο έγγραφο αναφέρουν:

«Σας καλούμε να εκκινήσετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (έκδοση αναγγελιών ζημιών) προκειμένου οι παραγωγοί να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας ώστε να ξεκινήσει άμεσα το εκτιμητικό έργο. Ζητάμε, δε, εφόσον γίνει η καταγραφή, να προχωρήσει η διαδικασία για την αποζημίωση των παραγωγών.


Γνωρίζουμε ότι ο τωρινός κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές από περονόσπορο στο αμπέλι, ζητάμε όμως να γίνει έγκαιρη τροποποίηση του κανονισμού προκειμένου να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές. Να θυμίσουμε ότι και το 2011 είχε ενεργοποιηθεί πρόγραμμα που κάλυπτε ζημιές από ασθένειες όπως ο περονόσπορος στα αμπέλια. 


Τέλος, οι αγρότες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διασφαλίσουν την παραγωγή και την ποιότητα του προϊόντος μέσα σε πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια. 


Αναμένουμε τις ενέργειές σας γιατί το ζήτημα είναι σοβαρό και οι αμπελοκαλλιεργητές του νησιού θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα που αναφέρουμε παραπάνω.»


1 σχόλιο:

Σαμιωτης είπε...

Το 2011 κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Κατερίνα Μπατζελή. Ο Αυτιάς κάθε σαββατοκύριακο μας πουλάει για αυξήσεις στις συντάξεις των εχόντων ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών. Ξεχνάει όμως να μας πει ότι ο Βρούτσης άφησε εκτός αυτούς του ΟΓΑ.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required