28 Αυγ 2023

Ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων της «Ανταρσία στο Αιγαίο» για τις Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

«Σε μια σειρά συζητήσεων και συνελεύσεων σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μέλη της «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστικη Αριστερά» σε κλίμα μαχητικής διάθεσης και ομοθυμίας, διαμόρφωσαν τους βασικούς άξονες παρέμβασης καθώς και το παρόν κάλεσμα αγώνα στο μαχόμενο κόσμο των νησιών του Βορείου Αιγαίου και επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή της Ανταρσία στο Αιγαίο στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στις συζητήσεις αναδείχθηκαν τα αποτελέσματα των κεντρικών και τοπικών αστικών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), του κεφαλαίου, των πολυεθνικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της προώθησης των αποφάσεων και της συνολικότερης πολιτικής της μέσω της περιφερειακής διοίκησης Μουτζούρη αλλά κι όλων των συστημικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Ανταρσία στο Αιγαίου από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της και μέχρι σήμερα αντιτάχθηκε και θα αντιταχθεί στους σχεδιασμούς τους για «ανάπτυξη» και κέρδος, υπερασπίζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού απέναντι στις ορέξεις του τουριστικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου, στις ΒΑΠΕ και τις εντατικές ιχθυοκαλλιέργειες που οδηγούν σε ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή και αλλοίωση του φυσικού τοπίου των νησιών μας. Συνέβαλε με όλες της τις δυνάμεις στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες από τη σκοπιά της ταξικής – εργατικής αλληλεγγύης. Στάθηκε στο πλάι των πληττόμενων από την κρίση εργαζομένων, των ανέργων και φτωχομεσαίων αγροτών.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο θα παλέψει ενάντια στη - διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών πρόληψης/προστασίας, - στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, ελεύθερου χώρου-περιβάλλοντος -στην εκμετάλλευση-ξεζούμισμα των εργαζόμενων και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων -στον αφανισμό των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων υπερασπίζοντας παράλληλα το δικαίωμα στην κατοικία και στον πολιτισμό.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο για ακόμη μια φορά απευθύνει κάλεσμα στις δυνάμεις της ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική Αριστερά, του αναρχικού χώρου, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, του κινήματος υπεράσπισης των δημόσιων χώρων και της προστασίας του περιβάλλοντος, σε κάθε αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό κάτοικοι των νησιών να στηρίξει και να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, στην άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού και στον επικίνδυνο ρόλο της άνευρης, συναινετικής, διαχειριστικής αντιπολίτευσης. Για μια νικηφόρα οργάνωση των αγώνων, το συντονισμό των κινημάτων σε κάθε νησί του Βορείου Αιγαίου.

Αυτή η λογική εκφράζεται μέσα και από το ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με δεκάδες αγωνιστές του εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος των νησιών καθώς και στο πρόσωπο του μέχρι τώρα εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Μανάβη ως υποψήφιου Περιφερειάρχη.

- Με αγώνες αποφασιστικούς και νικηφόρους, απέναντι στους συμβιβασμούς και στους αγώνες που ανοίγουν και κλείνουν με μια απλή διαμαρτυρία, για ανάδειξη ευθυνών και εξαγωγή συμπερασμάτων…

- Με ζωντανή, διεκδικητική, ανατρεπτική πρόταση για την ικανοποίηση των κοινωνικών-λαϊκών αναγκών, του κόσμου της εργατικής αντίστασης και των κινημάτων. Να ζήσουμε αλλιώς! Με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο, στη ζωή!

- Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε: «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά»

Ακολουθούν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ανά περιφερειακή ενότητα:

Π.Ε. Λέσβου

Αλχατζίδου Μάχη, Καθηγήτρια

Αργυροπούλου Ευαγγελία, δημοτική υπάλληλος

Γιαννούτσος Δημήτρης, ειδικευόμενος γιατρός

Γκίκα Έφη, Καθηγήτρια, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λέσβου

Ζάμπρας Αλέξανδρος, Γιατρός, Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου

Ζάχου Ελένη, Νηπιαγωγός, Δρ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Ιντζιρτζής Γιώργος, δημ. υπάλληλος

Καράμαλης Δημήτρης, Ιδιωτικός υπάλληλος

Μπάλας Ανδρέας, Καθηγητής

Σγατζός Αριστείδης, Δάσκαλος, Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Σκουμπούλης Λευτέρης, μάγειρας

Ψάνης Παρασκευάς, Συνταξιούχος τραπεζικός

Ψύλλου Ευδοκία, μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας

Π.Ε. Χίου

Αθανασέλλος Δημήτρης, ιδ. υπάλληλος

Αποστολίδης Ζανής, μηχανικός, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Θεσσαλονίκης

Κατσιόλα Λίνα, νηπιαγωγός

Κουρτζά Λυδία, αγροτική γιατρός

Μόσχος Τάσος, πληροφορικός

Παπαδοπούλου Δέσποινα, Ιδ. υπάλληλος

Παυλής Στρατής, Γιατρός

Χαλκιά Βαλίνα, μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας

Π.Ε. Σάμου

Διαμαντίδης Σεβαστός, Καθηγητής μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Σάμου

Κλουκιώτης Κωνσταντίνος, ελαιοπαραγωγός, ελαιοτριβέας

Ταμβακλής Νίκος, υπάλληλος

Τσορμπατζόγλου Μιχάλης, Καθηγητής


Π.Ε Λήμνου

Βρεττού Χριστίνα, Περιβαλλοντολόγος

Καλύβα Άννυ, εκπαιδευτικός

Μοριανός Γιάννης, ηλ. μηχανικός

Π.Ε. Ικαρίας

Κούβαρης Παντελής, Μηχανολόγος μηχανικός

Λουκάς Βασίλης, Εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required