3 Αυγ 2023

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το «κίνημα της πετσέτας»

Με αφορμή τις αντιδράσεις -δικαίως- κατοίκων νησιών που έχουν ξεσηκωθεί με την παράνομη κατάληψη ολόκληρων παραλιών από τις «θάλασσες» ομπρελών και καθισμάτων, η δημοτική παράταξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου "Λαϊκή Συσπείρωση» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η λαϊκή αγανάκτηση από την αυθαίρετη κατάληψη πολλών παραλιών με ομπρέλες και ξαπλώστρες που δεν αφήνουν ελεύθερο χώρο για ανθρώπους που δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν για να κάνουν ένα μπάνιο, είναι απόλυτα δικαιολογημένη και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα απέναντι σ’ αυτό το όργιο εμπορευματοποίησης του αιγιαλού.


Οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες σε όλους χωρίς το παραμικρό εμπόδιο στη χρήση τους. Αυτό δεν το υποστηρίζουμε τώρα και ευκαιριακά. Όταν η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις εγκρίνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αιγιαλό, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά και μόνη της, καταψηφίζει τις σχετικές εισηγήσεις για μίσθωση.

Πρόσφατα μάλιστα, στις 7 Ιουλίου 2023, μετά από καταγγελίες συνδημοτών μας και δική μας αυτοψία (έχουμε και φωτογραφίες) καταθέσαμε την παρακάτω Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή... και απάντηση δεν πήραμε:

«Στη πλάζ Γάγκου τη μοναδική παραλία που έχουν σε κοντινή απόσταση οι δημότες που ζουν στη πόλη, παρουσιάζεται το φαινόμενο να καταστρατηγείται απροκάλυπτα ακόμη κι’ αυτή η νομοθεσία που αφορά την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών για εκμετάλλευση. Σε ποσοστό σχεδόν 100%, τόσο κατά μήκος όσο και κατά πλάτος της παραλίας, σε βαθμό που για περπατήσει κανείς πρέπει να κάνει ζιγκ – ζαγκ ανάμεσα στις ξαπλώστρες. Με συνέπεια άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν να μην έχουν τον παραμικρό χώρο να απλώσουν την πετσέτα τους.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

· Τι ορίζει ο νόμος για τον ελεύθερο χώρο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε παραλία; Έχει αλλάξει κάτι;

· Γιατί δεν τηρείται το ποσοστό που προβλέπεται και τι σκοπεύει να κάνει άμεσα ο δήμος για να τηρηθούν τα νόμιμα;»

Συνολικότερα υποστηρίζουμε και διεκδικούμε:

- Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση του λαού, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε παραλίες και αιγιαλούς.

- Παροχή από τον δήμο δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού (ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια) και υπηρεσιών (ναυγοσώστες, καθαριότητα κ.ά).

- Να εγκατασταθούν κατάλληλες υποδομές και μέσα για την πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλες τις παραλίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required