10 Αυγ 2023

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για ζητήματα υγιεινής Ειδικού Νηπιαγωγείου, μεταστέγαση Μουσικού Σχολείου και ασφαλτόστρωση στις «Μαούνες»

Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή, για συγκεκριμένα ζητήματα, έθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ανατολικής Σάμου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου.


1) ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Καμιά δέσμευση δεν υπήρξε από την δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγιεινής του Ειδικού Νηπιαγωγείου από την ύπαρξη τρωκτικών στο χώρο αλλά και για τις αναγκαίες συντηρήσεις και τον εξοπλισμό του σχολείου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι στάλθηκε ιδιωτικό συνεργείο μυοκτονίας και απολύμανσης του χώρου, ενώ για τα υπόλοιπα προβλήματα παρέπεμψε σε... περσινές παρεμβάσεις στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος Ειδικής Αγωγής έχει παραπεμφθεί … στις καλένδες.

Η Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε τα εξής:

«Σοβαρό πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών των Ειδικών Σχολείων που στεγάζονται στο ΚΕΦΙΑΠ, προκύπτει σύμφωνα με έγγραφα που έστειλε η διεύθυνση του Ειδικού Νηπιαγωγείου προς το δήμο από τις 20/6/2023. Εν ολίγοις στο κτίριο ενδημούν τρωκτικά (αρουραίοι) και παρά την πρώτη παρέμβαση ιδιωτικού συνεργείου το πρόβλημα παραμένει.

Σύμφωνα με το έγγραφο της διεύθυνσης του σχολείου που μας γνωστοποίησε μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου το πρόβλημα εξαπλώνεται σε όλο το κτίριο και ζητείται να μεριμνήσει ο δήμος για να αντιμετωπισθεί και να γίνει σχολαστικό καθάρισμα των χώρων πριν αρχίσει η σχολική χρονιά. Παράλληλα σε άλλο έγγραφο προβάλλονται ακόμη μια σειρά προβλήματα όπως, συντήρηση του κτιρίου, κατασκευή παιδικής χαράς στο προαύλιο του νηπιαγωγείου, επισκευή πατώματος, εντατικό και σχολαστικό καθάρισμα, ανάγκη δεύτερης καθαρίστριας, , αγορά φωτοτυπικού και Η/Υ, αύξηση χρηματοδότησης γιατί αυτή που χορηγείται καταναλώνεται σε συντηρήσεις κλπ και τέλος τίθεται θέμα μετεγκατάστασης των σχολείων σε ασφαλή χώρο αν τα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν.

Απέναντι σε όλα αυτά πήραν μια λακωνική και αποσπασματική απάντηση της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου, για ανάθεση σε ιδιωτικό συνεργείο μυοκτονίας.

Θεωρούμε ότι αυτή δεν είναι απάντηση που δείχνει διάθεση να λυθούν τα προβλήματα, γι’ αυτό επαναφέρουμε το θέμα και ζητάμε:

1ον να επιληφθούν οι υπηρεσίες του δήμου άμεσα και να αντιμετωπίσουν πρωτίστως το ζήτημα υγιεινής και μαζί τα υπόλοιπα προβλήματα που συνδέονται μ’ αυτό ή αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία αυτών των ευαίσθητων σχολικών μονάδων.

2ον Ρωτάμε, τι ενέργειες έχουν γίνει για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος σχολείων Ειδικής Αγωγής μέσα στη πόλη και αν το οικόπεδο που έχει δεσμευθεί γι’ αυτό το σκοπό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ή αν έχει διερευνηθεί η εξεύρεση άλλου;

2) ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«Από τον Άννα στον Καϊάφα» παραπέμπεται το θέμα της έγκαιρης μεταστέγασης του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου στο πρώην ΚΕΓΕ (Αγία Ειρήνη), μόλις ένα μήνα πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι πρέπει πρώτα να παραδοθεί το κτίριο από την περιφερειακή ενότητα στο δήμο και μετά να τρέξουν οι διαδικασίες μεταφοράς , εξοπλισμού , χρηματοδότησης κλπ.

Η Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η στέγαση του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου στο χώρο του πρώην Κέντρου Γεωργικών Εφαρμογών, καρκινοβατεί. Με δεδομένο ότι η μεταφορά των σχολείων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 25 Αυγούστου διότι από 1η Σεπτέμβρη αρχίζει η διοικητική λειτουργία για τη νέα σχολική χρονιά, και μέχρι σήμερα από όσο γνωρίζουμε δεν έχει παραδοθεί το κτίριο από την περιφέρεια στο δήμο, ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

1ον Πότε αναμένεται να παραδοθεί το κτίριο ούτως ώστε έγκαιρα να τρέξουν μια σειρά διαδικασίες .

2ον Έχει προβλεφθεί και πότε θα είναι έτοιμος ο εξοπλισμός των σχολείων;

3ον Έχει προβλεφθεί και ποια θα είναι η χρηματοδότηση από το δήμο για την κάλυψη των λειτουργικών και άλλων αναγκών των σχολείων;»

3) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ «ΜΑΟΥΝΕΣ»

Ουσιαστικά αναπάντητη έμεινε η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ασφαλτόστρωση του δρόμου στη παραλία «Μαούνες» που οδηγεί στο Ελικοδρόμιο, αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου, το οποίο σύμφωνα με την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του έχει κάνει σχετική μελέτη αλλά αγνοείται η τύχη της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι είναι μια παραλία στην οποία βρίσκουν καταφυγή πολλοί δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε πιο μακρινές παραλίες για τα μπάνια τους και ζήτησε να δοθεί απάντηση και λύση από τη Λιμενική Επιτροπή , για να πάψει η ταλαιπωρία των λουόμενων που εισπνέουν τη σκόνη από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required