22 Σεπ 2023

Η απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Σεπτεμβρίου

Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση με τη συμμετοχή του Εργατικού κέντρου Σάμου, του νομαρχιακό Τμήματος της ΑΔΕΔΥ καθώς και σωματείων εργαζομένων και φορέων όλου του νησιού.

Στην πορεία αλλά και στην συγκέντρωση αργότερα διατρανώθηκε η αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να παλέψει για σύγχρονα δικαιώματα, για ΣΣΕ σε κάθε κλάδο που θα βάζουν εμπόδια στο ξεσάλωμα της εργοδοσίας, για ουσιαστικές αυξήσεις, σταθερό ωράριο, «μπλόκο» στην «ευελιξία» και τις απολύσεις, αντίθεση των εργαζομένων με το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί στην ουσία το 8ωρο-5ημερο.



Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν τα εξής: «Η πορεία άρχισε από το ΕΚΣ με πλήθος κόσμου ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια επαναλάμβανε συνθήματα όπως ‘’Οχτάωρο, Ασφάλιση, σύνταξη, Υγεία, δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία’’, ‘’Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας’’, ‘’Εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές’’ κ.λπ.


Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Θοδωρής Φιλιππής, πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού-τουρισμού Σάμου και ακολούθησε με ομιλία του ο Μανώλης Παχυμανώλης, πρόεδρος του Σωματείου συνταξιούχων δημοσίου. Στη συνέχεια μίλησε ο Χρήστος Πανούσος, πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα αλλά και σε μεγάλο βαθμό και του δημόσιους υπαλλήλους. Τέλος, το λόγο πήρε η πρόεδρος του ΕΚΣ Βάσω Βρυνιώτη, αναλύοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου και επισημαίνοντας πως είναι εγκληματικό να δουλεύει κανείς 13 ώρες τη μέρα χωρίς να έχει χρόνο να δει την ίδια του την οικογένεια αλλά και κυριολεκτικά να τον εξοντώνουν βιολογικά στη δουλειά. 


Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη φυλακή στου Ζερβού εξηγώντας πως είναι εξίσου εγκληματικό να ζουν άνθρωποι στις συνθήκες που ισχύουν αυτή τη στιγμή εκεί πάνω απαιτώντας να κλείσει και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες-μετανάστες. Το κοινό σε όλες τις ομιλίες η αισιοδοξία ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θα μπουν στις μάχες που έρχονται κάνοντας κατανοητό πως η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση και τη μαζικότητα.


Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα την προσπάθεια στήριξης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας παίρνοντας δύναμη από την αλληλεγγύη που έδειξε ο λαός για να μην μείνουν μόνοι οι άνθρωποι μέσα στα νερά και τις λάσπες. Συνδράμουμε οικονομικά στέλνοντας χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με ό,τι ποσό επιθυμεί ο καθένας, είτε ατομικά, είτε ως σύλλογος/φορέας, έτσι ώστε να αγοραστούν με τα χρήματα ό,τι υπάρχει πραγματικά ανάγκη.


Λογαριασμός Αλληλεγγύης για πλημμυροπαθείς Λάρισας και Θεσσαλίας

Εθνική Τράπεζα: GR0701103970000039729617843
Δικαιούχος: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας


Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό όπως κάναμε πρόσφατα και με τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία-Συρία, όπως κάνουμε πάντα σε όλους τους λαούς και τους εργαζόμενους που δοκιμάζονται. Κανένας δεν είναι μόνος του!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required