7 Σεπ 2023

ΚΚΕ(μ-λ) - Καταγγελία για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου στη διάρκεια απόπλου του πλοίου «Blue Horizon».

«Το σύστημα του κεφαλαίου και του κέρδους που βασίζεται στην αδικία, γεννά την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και την αποκτήνωση

Ο 36χρονος Αντώνης έτρεχε να προλάβει το καράβι για Κρήτη και ανέβηκε την τελευταία στιγμή στον καταπέλτη του πλοίου. Τότε, και ενώ το πλοίο βρισκόταν σε κίνηση, δύο υπάλληλοι του πλοίου άρχισαν να τον σπρώχνουν προς τα έξω, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα! Το πλοίο όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά δεν του πέταξαν καν ένα σωσίβιο, με αποτέλεσμα να τον ανασύρουν μετά από λίγο νεκρό! Μάλιστα από τα μεγάφωνα του πλοίου ακουγόταν η ανατριχιαστικά κυνική ανακοίνωση ότι «για την καθυστέρηση οφείλεται περιστατικό που έγινε στο λιμάνι για το οποίο καμία ευθύνη δεν φέρει η εταιρεία!

Το έγκλημα σε βάρος του 36χρονου φτωχού βιοπαλαιστή δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι μια απλή συγκυρία ή μια άτυχη στιγμή. Η απάνθρωπη και εγκληματική συμπεριφορά των δύο υπαλλήλων που λειτούργησαν σαν μπράβοι της νύχτας, είναι αντανάκλαση της απανθρωπιάς του συστήματος του κεφαλαίου και του κέρδους. Ενός συστήματος που βασίζεται στην αδικία, και που φροντίζει να την συντηρεί με κάθε τρόπο. Ο ρατσισμός, η καταπίεση των γυναικών, η οπαδική βία, το μένος ενάντια στον ταλαίπωρο, τον απόκληρο και τον αδύναμο, είναι εκφράσεις του δηλητηρίου που χύνει αυτό το σύστημα στις συνειδήσεις του λαού και της εργατικής τάξης ώστε να τους κρατά διαιρεμένους και αποπροσανατολισμένους. Ξεχειλίζει το σάπιο αυτό σύστημα από την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και ακόμη περισσότερο από την απαξίωση της ζωής του απλού λαού και της εργατικής τάξης. Από τους εργαζόμενους που σκοτώνονται στο μεροκάματο, μέχρι το λαό που βλέπει αβοήθητος τη ζωή του να καίγεται, να πλημμυρίζει, να χάνεται. Αυτή η απαξίωση τρέφει και την αποκτήνωση, αυτούς που θα λειτουργήσουν όπως επιβάλλει η καπιταλιστική «τάξη πραγμάτων».

Υπεύθυνοι γι’ αυτήν τη δολοφονία δεν είναι, λοιπόν, μόνο οι δύο υπάλληλοι που λειτούργησαν σαν μπράβοι της νύχτας, σπρώχνοντας τέσσερις φορές τον 36χρονο Αντώνη μέχρι να «καταφέρουν» να τον πετάξουν έξω από το καράβι. Αυτήν την πλευρά την προβάλλει το σύστημα, η κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, για να αποκρύψουν τις άλλες ευθύνες. Όπως τις ευθύνες του εφοπλιστικού κεφαλαίου που δε θέλει να χάνει δεκάρα από τις «αναμονές» και τις «καθυστερήσεις», πόσο δε μάλλον από ενδεχόμενους (που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν) «τζαμπατζήδες». Που θέλει και μεταφέρει (όπως κάνουν τα αφεντικά) όλη την ευθύνη και το βάρος για τη «χασούρα» στους υπαλλήλους του. Αυτά γεννάνε και τις συμπεριφορές που είδαμε! Και ας βγάζει η εταιρεία δακρύβρεχτες ανακοινώσεις!

Κάπως έτσι πριν από δέκα χρόνια κατέληξε νεκρός και ο Θανάσης Καναούτης στο Περιστέρι, όταν τον έσπρωξαν έξω από το τρόλεϊ γιατί δεν είχε εισιτήριο.

Ευθύνες, όμως, έχει και το λιμενικό. Που ήταν άφαντο την ώρα που το πλοίο αναχωρούσε, ενώ σε περιπτώσεις όπως αποτροπές προσφύγων και μεταναστών είναι παρόν από την πρώτη στιγμή!

Καταγγέλλουμε την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να καταγγείλουν μαζικά και με κάθε τρόπο αυτό το έγκλημα και το σύστημα που το προκάλεσε και θέλει να το συγκαλύψει.

Με αγώνες κερδίζουμε τη ζωή μας και ανοίγουμε δρόμο για μια κοινωνία ανθρώπινη.

06/09/2023»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required