24 Σεπ 2023

Περιοδικό «Το Τηγάνι» - Κυκλοφόρησε το 40ό τεύχος κλείνοντας τον κύκλο της 14χρονης κυκλοφορίας του

Με το 40ό τεύχος τού μικρού περιοδικού «Το Τηγάνι» συμπληρώθηκε ο 6ος τόμος και έκλεισε ο κύκλος της 14χρονης κυκλοφορίας του που διήρκεσε από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2023. Η ύλη που δημοσιεύτηκε στις 2.280, τοπικού ενδιαφέροντος επί το πλείστον, σελίδες του, περιλαμβάνει συνεντεύξεις, μαρτυρίες, λογοτεχνικά και ιστορικά κείμενα, την καταγραφή των πολιτιστικών δράσεων της περιόδου 2010-2023 και επίκαιρες ειδήσεις από τη ζωή στη σύγχρονη πόλη του Πυθαγορείου.

Οι 91 συνεργάτες-συγγραφείς του περιοδικού, ντόπιοι στην πλειονότητα, με μικρή ή μεγαλύτερη πείρα στη γραφή, πλαισίωσαν με ειλικρίνεια και αγάπη την εκδοτική προσπάθεια που καλύφθηκε διαχειριστικά από το βιβλιοπωλείο Ιωνία (τχ. 1-16) και από τον Σύλλογο των Απανταχού Πυθαγορείων Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων (τχ. 17-40), ενώ την ευθύνη της έκδοσης των 40 τευχών είχε ο Βαγγέλης Δημητριάδης.

Στο παρόν τεύχος πέρα από τα απολογιστικά στοιχεία που παρατίθενται, δημοσιεύονται διηγήματα του Στέλιου Μάρκου και του Μιχάλη Τσιμπλάκη, το δέκατο μέρος του αφηγήματος «Το χρυσό κλουβί» του Βαγγέλη Δημητριάδη, το πέμπτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης της Καλλιόπης Κολλάκη Δασκαλάκη, διασκευασμένη από τον εγγονό της Κώστα Παντελόγλου, το ιστορικό κείμενο για τα λιμενικά έργα στο Τηγάνι το 1902 του Χρίστου Λάνδρου κ.ά.

Τεύχη της σειράς 1-40, μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων, θα διατίθενται στο βιβλιοπωλείο του Σταύρου Καριώτογλους στο Πυθαγόρειο και στο τηλέφωνο 697 175 0781. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required