13 Σεπ 2023

«Ανατροπή» - Όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" έδωσε τα βιογραφικά όλων των υποψήφιων Δημοτικών της Συμβούλων:



1. Αντωνίου – Κυπραίου Αντωνία της Δέσποινας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος αλλά ως καλλιτεχνική φύση σπούδασε επαγγελματικό μακιγιάζ και το ακολούθησε ως βασικό επάγγελμα σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια. Σπούδασε αισθητική στο Ε.Π.Α.Λ. Σάμου και πήρε το πτυχίο της σε αυτόν τον κλάδο.

Πλέον τα τελευταία 27 χρόνια ζει με τα παιδιά της και τον σύζυγό της, ο οποίος κατάγεται από τη Σάμο και εργάζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η όρεξη και η διάθεσή της αποδεικνύεται με το να θέλει να προσφέρει, με αίσθημα ευθύνης, ό,τι καλύτερο μπορεί για τον τόπο αλλά και τους συμπολίτες της.

2. Αντωνόπουλος Φώτιος του Σωκράτη

Ο Φώτης Αντωνόπουλος ζει μόνιμα στη Σάμο τα τελευταία 17 χρόνια και η καταγωγή της μητέρας του (Αθηνά Δηλαβέρη) ήταν από τους Μυτιληνιούς. Στα παιδικά του χρόνια επισκεπτόταν κάθε χρόνο το νησί με τους γονείς του. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Κατέχει Πτυχίο Ηλεκτρολόγου από τη Σιβιτανίδειο Σχολή και είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Πειραιά ως Μηχανολόγος Υπολογιστών.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως ελεύθερος επαγγελματίας στα προϊόντα πληροφορικής, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στην εταιρεία Aramis με έδρα την Σάμο.

Στα ενδιαφέροντά του σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η ψηφιοποίηση του Δήμου πάνω στις νέες τεχνολογίες και στη διαχείριση των πληροφοριών.

3. Αποστόλου Δέσποινα του Αριστοτέλη

Η Δέσποινα Αποστόλου, μητέρα δύο παιδιών, γεννήθηκε το 1975 και μένει μόνιμα στον Πύργο Σάμου. Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου και έχει γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μιλάει Αγγλικά και είναι κάτοχος πιστοποιητικού Marketing.

Εργάζεται στον τουρισμό, σε κατάστημα εστίασης, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την αγροτική παραγωγή.

Θέλει να προσφέρει στον τόπο της, στον τομέα της παιδείας και της ανάπτυξης του τουρισμού, ο οποίος πρέπει να συνδέεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα.

4. Βακρά Βασιλεία του Γεωργίου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χώρα Σάμου. Είναι μητέρα ενός έφηβου γιου και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Δραστηριοποιείται ως ενεργό μέλος στο Χορευτικό Σύλλογο Σάμου "ΧΟΡ.Ο.Σ.", συμμετέχοντας ενεργά στην πραγματοποίηση των πολιτιστικών του εκδηλώσεων.

Επί δύο χρόνια διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου και επί έξι συναπτά έτη στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος ως Αντιπρόεδρος και Ταμίας. Στους δύσκολους αγώνες που έδωσε το Δημοτικό Σχολείου του Βαθέος ήταν παρούσα στην πρώτη γραμμή με αυταπάρνηση και μαχητικότητα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στο χώρο διδασκαλίας, με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα.

Ο λόγος που αποφάσισε να συμπορευτεί με τον συνδυασμό "Ανατροπή" του υποψήφιου Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, ήταν η πεποίθησή της ότι, από τη θέση του Δημάρχου, θα εργαστεί με γνώμονα το μέλλον παιδιών και εφήβων, με αλήθεια, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους πολίτες.

5. Βακράς Θεοφάνης του Βασιλείου

Ο Φάνης Βακράς είναι μόνιμος κάτοικος Μύλων και πατέρας τριών παιδιών. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έμπειρος σε θέματα αυτοδιοίκησης αφού από το 2019 είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την "Ανατροπή". Σημαντική είναι η συμμετοχή του σε διάφορες επιτροπές του Δήμου Ανατολικής Σάμου στα χρόνια της θητείας του.

6. Βακράς Στυλιανός του Γεωργίου

Ο Στέλιος Βακράς είναι μόνιμος κάτοικος Χώρας Σάμου και πολύτεκνος πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η πολύχρονη ενασχόλησή του με τα κοινά είναι γνωστή, αφού ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό "Ανατροπή" το 2014 και το 2019.

Από το 2019 έως και σήμερα βρίσκεται στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Η πείρα του σε θέματα αυτοδιοίκησης είναι ευρεία αφού είναι μέλος σε διάφορες επιτροπές του Δήμου. Συγχρόνως, είναι Αντιπρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου Χώρας.

Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος στον Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, Πρόεδρος στο Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Έργου και Ταμίας στον Αθλητικό Όμιλο "Πολυκράτης Πυθαγορείου". 

Ο επικεφαλής της «Ανατροπής», υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

7. Βαλής Δημήτριος του Γεωργίου

Είναι μόνιμος κάτοικος Μυτιληνιών και δραστηριοποιείται από το 1986 ως έμπορος οικοδομικών υλικών με δικιά του επιχείρηση, η οποία πλέον διοικείται από τα δύο παιδιά του. Έχει σπουδάσει στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. (μάγειρας).

Έχει διατελέσει 17 χρόνια ως διαιτητής ποδοσφαίρου, από τα οποία 7 χρόνια στην Β’ Εθνική. Από το 2008 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Σάμου.

Είναι Πρόεδρος του Χορευτικού Συγκροτήματος των Μυτιληνιών τα τελευταία 6 χρόνια και εθελοντής πυροσβέστης. Έχει διατελέσει ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου "Φίλοι του Δάσους" επί σειρά ετών με επιτυχία. Από το 2019 έως και σήμερα είναι σύμβουλος της κοινότητας Μυτιληνιών.

8. Βογιατζής Νικόλαος του Κωνσταντίνου

Ο Νίκος Βογιατζής, απόφοιτος Γενικού Λυκείου, έχει σπουδάσει στο Ι.Ε.Κ. Σάμου Ειδικός Δασικής Προστασίας. Από την έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας ασχολήθηκε με τον πρωτογενή τομέα, με την παραγωγή ποικίλλων γεωργικών προϊόντων και επιπρόσθετα δραστηριοποιείται ως μελισσοκόμος.

Επί σειρά ετών εμπορεύεται τα προϊόντα του στη Λαϊκή Αγορά στην πόλη της Σάμου και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν ως προς την κατασκευή και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, όπως την κωλυσιεργία που υπάρχει από την πλευρά του Δήμου.

Ως νέος άνθρωπος και δραστήριος επαγγελματίας στον πολύπαθο αλλά τόσο σημαντικό για το νησί μας πρωτογενή τομέα, θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Με τις γνώσεις και την εμπειρία του, επιθυμεί να βοηθήσει κυρίως στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

9. Γιαγιά Ελένη (Λένα) του Ευάγγελου

Η Λένα Γιαγιά, μητέρα δύο παιδιών, μένει μόνιμα στη Σάμο και δραστηριοποιείται στην οικογενειακή της επιχείρηση. Ως ενεργός πολίτης ενδιαφέρεται για θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και θέλει να προσφέρει στον τόπο της μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως κάθε μητέρα, προβληματίζεται για το μέλλον των παιδιών της, βλέποντας βασικές ελλείψεις σε τομείς που αφορούν την εκπαίδευση, την υγεία και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών του νησιού μας.

Βασική της επιδίωξη να φτάσει η Σάμος εκεί που της αξίζει, με προγραμματισμό και συνέπεια, ώστε να τεθούν σοβαρές βάσεις για να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

10. Δαλδαβάνης Ελευθέριος του Ευάγγελου

Ο Λευτέρης Δαλδαβάνης γεννήθηκε στη Σάμο, όπου διέμενε στα Προσφυγικά. Από την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δραστηριοποιήθηκε σε καταστήματα εστίασης, σε διάφορες θέσεις, τόσο στη Σάμο αλλά και στην Αθήνα.

Πλέον διαμένει μόνιμα στον Μεσόκαμπο και είναι ιδιοκτήτης του café-delivery Cup στο Πυθαγόρειο από το 2017.

Όραμά του η ανάπτυξη του τριτογενή τομέα με την στήριξη του Δήμου, ειδικά των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες, τουριστικές ή μη, στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού μας.

11. Ελευθερίου Βασίλειος του Στέφανου

Ο Βασίλης Ελευθερίου κατάγεται από τους Σταυρινήδες, όπου εργάζεται στην οικογενειακή του ταβέρνα από το 1996, ενώ έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα σε καταστήματα εστίασης.

Ως κάτοικος και επιχειρηματίας του μικρότερου χωριού της Σάμου, έχει ιδία πείρα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη των μικρών χωριών. Στους προβληματισμούς του συγκαταλέγεται το φαινόμενο της ερήμωσης των χωριών, λόγω έλλειψης υποδομών και εργασίας, το οποίο θέλει να ανατρέψει.

12. Ευστρατίου Θεολογία του Δημητρίου

Η Θεολογία Ευστρατίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και μένει στους όμορφους Σπαθαραίους. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε μαγειρική στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά και έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών.

Είναι μονογονέας, μητέρα τεσσάρων παιδιών, εκ των οποίων τα δύο ΑΜΕΑ. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Ειδικού Δημοτικού και ΕΕΕΕΚ Σάμου. Η προσφορά της στην τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά σε θέματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες θα είναι σίγουρα σημαντική.

13. Ζέρβα Ευαγγελία της Αγγελικής

Η Ζέρβα Ευαγγελία γεννήθηκε στα Προσφυγικά του Πυθαγορείου Σάμου, όπου ζει ως τώρα με την οικογένειά της. Είναι δασκάλα Γενικής – Ειδικής Αγωγής, ενεργή, με θητεία 38 χρόνων. Για 7 χρόνια υπηρέτησε Διευθύντρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου και την τρέχουσα χρονική περίοδο υπηρετεί Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας.

« Αλ’κουντ’στείτε, γιατί μ’ όποιου δάσκαλου θα κατσ’ς τέτοια γράμματα θα μάθ’ς ».

14. Θεοδόση Μαρίνα της Ευαγγελίας

Η Θεοδόση Μαρίνα είναι 42 χρονών, μόνιμος κάτοικος Χώρας και παντρεμένη με τον στρατιωτικό Αθανάσιο Τσιούλκα. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών, κάτοχος Proficiency και μιλάει Γερμανικά σε ικανοποιητικό επίπεδο. Είναι απόφοιτη του Ι.Ε.Κ. Σάμου με ειδικότητα "Eιδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας". Την φετινή χρονιά μέσα από την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων κατέκτησε μια θέση στην Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου με πεδίο τον τουρισμό.

Από τον Οκτώβρη του 2022 βρίσκεται και πάλι στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Αθλητικού Συλλόγου "Λαίλαψ" Χώρας, θέση που είχε και στο παρελθόν. Συμμετέχει σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη του χωριού της.

15. Ικαρίου Νιόβη - Αναστασία του Δημητρίου

Γεννήθηκε στο Βερολίνο Γερμανίας από γονείς μετανάστες, πατέρα Σαμιώτη και μητέρα Ζακυνθινιά. Είναι μόνιμος κάτοικος Γκιώνιδων Μαυρατζαίων και είναι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Γιουρέλη.

Έχει εργαστεί σε εμπορικά καταστήματα και σε πληθώρα καταστημάτων εστίασης. Λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων είναι ικανή να συμμετέχει ενεργά και να κάνει προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου όσον αφορά το εμπόριο, αλλά και την τουριστική αναβάθμιση του νησιού μας.

Κατά τα έτη 2022 και 2023 εργάστηκε στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και λόγω αυτού γνωρίζει τις αδυναμίες του Δήμου και έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του Δήμου που χωλαίνει.

16. Καλής Αναστάσιος του Νικολάου

Ο Τάσος Καλής γεννήθηκε το 1962 και είναι μόνιμος κάτοικος Μανολατών. Έχει σπουδάσει Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Για 12 χρόνια ήταν εκλεγμένος σύμβουλος στην κοινότητα Μανολατών, εκ των οποίων τα 8 Αντιπρόεδρος. Για δύο θητείες (7 χρόνια) ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ε.Ο.Σ.Σ, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος Συνεταιρισμού Μανολατών για μία θητεία (4 χρόνια).

Διατηρεί επιχείρηση εστίασης από το 2002, την ταβέρνα Καλλίστη, και ασχολείται επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα.

17. Καργιωτάκης Γεώργιος του Βαγιανού

Ο Γιώργος Καργιωτάκης του Βαγιανού και της Ελευθερίας γεννήθηκε το 1987 και διαμένει έως σήμερα στο Βαθύ της Σάμου. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, είναι έγγαμος και έχει ένα παιδί.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και έχει λάβει μαθήματα Γερμανικών και Τουρκικών. Έχει τελειώσει Ι.Ε.Κ. "Ειδικός δασικής προστασίας και διαχείρισης υδάτινων πόρων".

Το 2008 παρουσιάστηκε στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, από όπου και απολύθηκε το 2009 με επίδοση άριστα. Από το 2009 έως το 2011 εργάστηκε ως συμβασιούχος δασοπυροσβέστης με ειδικότητα οδηγός στο αερομεταφερόμενο τμήμα Σάμου. Το 2011 προσλήφθηκε στην Ελληνική Αστυνομία όπου υπηρετεί έως σήμερα και φέρει τον βαθμό του Υπαρχιφύλακα στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου. Όλα αυτά τα χρόνια έχει βραβευτεί με επαίνους από την υπηρεσία του για εξαίρετες πράξεις και έχει πραγματοποιήσει εκπαιδεύσεις με την Frondex για θέματα διαχείρισης μετανάστευσης.

Ασχολείται με τον εθελοντισμό στο εθελοντικό κλιμάκιο Παλαιοκάστρου, καθώς επίσης με την εθελοντική μηχανοκίνητη ομάδα δασοπυρόσβεσης Σάμου. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τον πρωτογενή τομέα.

Κατόπιν όλων αυτών, έχοντας βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος, ώριμη σκέψη και πιστεύοντας ότι ο τόπος μας πρέπει να εξελιχθεί από την υποβάθμιση που υφίσταται όλα αυτά τα χρόνια, εμπιστεύθηκε τον αξιόλογο και πλέον κατάλληλο κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου με την παράταξη "Ανατροπή", για να συμπορευτεί μαζί του στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Για τους λόγους αυτούς στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ζητάει να τον τιμήσετε με την ψήφο σας, ώστε να γίνει η φωνή σας και να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

18. Κοντογιαννάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ

Ο Γιάννης Κοντογιαννάκης κατάγεται από την πόλη της Σάμου και σπούδασε Γεωπονία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά το πέρας των σπουδών του επέστρεψε ξανά στον τόπο γέννησης και καταγωγής του και δραστηριοποιήθηκε άμεσα στον ιδιωτικό τομέα ως γεωπόνος.

Εργασία του, η παραγωγή εμπορεύσιμων καταναλωτικών προϊόντων μέσω της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, την υδροπονία. Επίσης, είναι ερασιτέχνης μελισσοκόμος και προσπαθεί να εξελίξει και να αναπτύξει τον συγκεκριμένο κλάδο, μέσω της γνώσης που έλαβε τόσο από την σχολή του, όσο και από πιστοποιημένα σεμινάρια. Ασχολείται δε και με την ελαιοκομία, καθώς διαθέτει ένα σεβαστό αριθμό ελαιόδεντρων.

Όραμά του για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πρωτογενής τομέας να υποστηριχθεί, να δοθούν κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά και ο Δήμος να γίνει πιο "πράσινος", τόσο ενεργειακά, όσο και καλλωπιστικά.

19. Κόττορας Απόστολος του Σταύρου

Ο Απόστολος Κόττορας του Σταύρου είναι γεννημένος στη Σάμο, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σάμου ως καθηγητής. Για μια 10ετία βρίσκεται στην υποδιεύθυνση του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ. Σάμου και τα τελευταία 2 χρόνια στη διεύθυνση της σχολικής μονάδας.

Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό "Ανατροπή" και όραμά του είναι η ανάπτυξη του τόπου μας, η οποία θα επιτευχθεί με καλό προγραμματισμό, οργάνωση και ομαδική δουλειά, από αξιόλογα στελέχη.

20. Κούτρα Ευαγγελία του Μιχαήλ

Η Ευαγγελία Κούτρα είναι 63 ετών, συνταξιούχος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, παντρεμένη με τον Αθανάσιο Σκάρο. Έχει δύο κόρες και δύο εγγόνια.

Είναι απόφοιτη Α.Τ.Ε.Ι. του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Καλαμάτας. Επίσης, έχει πτυχίο νοσηλευτικής και βοηθός χειρουργείου από το Δ.Ι.Ε.Κ. Σάμου.

Μετά την συνταξιοδότησή της επέστρεψε στη γενέτειρά της τη Σάμο και διετέλεσε στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου "Λαίλαψ" επί 15ετίας στις θέσεις του Ταμία και Γενικού Γραμματέα, καθώς και υπεύθυνη τμήματος πετοσφαίρισης. Από το 2017 έως και το 2020 διετέλεσε διαιτητής πετοσφαίρισης. Μετά τη λήξη της θητείας της ως διαιτητής αποτελεί μέλος της επιτροπής νήσων για θέματα πετοσφαίρισης. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας - Ποτοκακίου "Η Ειρήνη" και παίρνει ενεργά μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του χωριού της. Τέλος, έχει βραβευτεί από το Σύλλογο "Μέλισσα" για την προσφορά της.

21. Κουτράκης Χριστόδουλος (Χρήστος) της Σταματίας

Ο Χριστόδουλος Κουτράκης, με πατέρα από τους Μυτιληνιούς και μητέρα (Σταματία Κοϊμτζή) από τον Παγώνδα, τα πρώτα χρόνια της ζωής του διέμενε στον Παγώνδα, ενώ τώρα μόνιμα στους Μυτιληνιούς.

Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στην πόλη της Σάμου και γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της καθημερινότητας και του εμπορίου.

Η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ανατροπή" είναι η αγάπη για το νησί του και η ανάγκη προσφοράς μέσω της εμπειρίας του, με θέληση και όρεξη για ένα καλύτερο αύριο.

22. Κρητικού Άννα του Δημητρίου

Η Άννα Κρητικού μένει μόνιμα στο Κοκκάρι και είναι μητέρα ενός αγοριού 10 ετών. Έχει φοιτήσει σε Ι.Ε.Κ. ως "Σχεδιάστρια μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών" και έχει εξειδικευμένες σχετικές γνώσεις στον ίδιο τομέα. Επίσης, έχει παρακολουθήσει στο Ινστιτούτο Έρευνας Ανατολικού Αιγαίου την πιστοποίηση "Multimedia και χρήση εφαρμογών αυτοματισμού γραφείων".

Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και έχει ασχοληθεί με τα κοινωνικά δρώμενα του Κοκκαρίου. Θέλει να προσφέρει και να εργαστεί πάνω σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και εθελοντισμού.

23. Κωνσταντάρας Αριστείδης του Σπυρίδων

Ο Άρης Κωνσταντάρας γεννήθηκε στην Αθήνα και ήρθε στη Σάμο το 1980. Η μητέρα του ήταν Μυτιληνιά και ο πατέρας του από την Χώρα. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Λιναρδάκη και έχει 2 τέκνα. Από το 1995 και από πολύ μικρή ηλικία ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση των γονιών του, "Konstantaras Market".

Εκτός από την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τα τελευταία 4 χρόνια έχει το κανάλι "Μικρές Διαδρομές Σάμου", με πάνω από 6 εκατομμύρια προβολές, ως youtuber, ώστε να αναδείξει τις ομορφιές όλης της Σάμου.

Με τη πείρα του ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, τη μεγάλη του απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και την κοινωνική του δράση είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη καλύτερη δυνατή προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, αλλά και στην καινοτομία του επιχειρείν που έχει ανάγκη ο τόπος.

24. Μαραθοκαμπίτης Ιωάννης του Μιχαήλ

Ο Γιάννης Μαραθοκαμπίτης γεννήθηκε στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, με πατέρα από τον Άγιο Κωνσταντίνο Σάμου και μητέρα από την Ικαρία. Σε μικρή ηλικία μετεγκαταστάθηκε στο νησί της Σάμου και σπούδασε Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και είναι τοποθετημένος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου στο 2οΔημοτικό Σχολείο Σάμου. Είναι προπονητής μπάσκετ σε διάφορες ομάδες της Σάμου και ενεργό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Σάμου.

Το όραμά του είναι να ενισχυθεί ο αθλητισμός στο νησί μας με σωστές υποδομές. Επίσης, να υπάρξει σχέδιο ανάπτυξης σε ό,τι έχει σχέση με τον θαλάσσιο τουρισμό και αθλητισμό, τα θαλάσσια σπορ και γενικά τον αθλητισμό.

25. Πυργιώτης Ιωάννης του Κωνσταντίνου

Ο Γιάννης Πυργιώτης γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά και είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Seneca College του Καναδά.

Είναι παντρεμένος με την Κάθριν και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά, την Άντζελα, τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο.

Είναι ενεργό μέλος στον Σύλλογο Αλιέων Σάμου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ηραίον, ως ιδιοκτήτης στο εστιατόριο "Κοχύλι".

Η ενεργή επαγγελματική του δράση, συνδυαστικά με την ενασχόλησή του με τα κοινωνικά δρώμενα του Ηραίου, δείχνει το ενδιαφέρον του για την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Όραμά του, η τουριστική αυτή ανάπτυξη να συνδυαστεί και με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία).

26. Σακελλάρης Χριστόδουλος (Χρήστος) του Ιωάννη

Είναι 42 ετών και κατάγεται από τον Πύργο Σάμου. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός. Σπούδασε Ειδικός μαγειρικής τέχνης και τουριστικά επαγγέλματα. Έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο σεμιναρίων μαζικής εστίασης, διοίκησης επιχειρήσεων, διαχείριση προσωπικού. Από το 2007 πήρε την απόφαση της μόνιμης επιστροφής του στο νησί και της εγκατάστασής του στην πόλη του Καρλοβάσου.

Από το 2008 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί διατηρώντας 3 καταστήματα εστίασης. Του αρέσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και το έχει καταφέρει κυρίως μέσα από τη δουλειά του και τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Είναι ενεργός εθελοντής πυροσβέστης από το 2001.

Από το 2014 συμμετέχει ενεργά στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας με την "Ανατροπή" επί ενιαίου Δήμου Σάμου. Το 2019 εκλέχθηκε στο τοπικό συμβούλιο κοινότητας Καρλοβασίων και ανέλαβε με απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου τα καθήκοντα υπευθύνου για θέματα πολιτικής προστασίας. Αποτέλεσμα ήταν να αναγνωριστεί το έργο και η προσφορά του από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με απόφαση της τωρινής Περιφερειακής Αρχής να ορισθεί άμισθος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ιδιότητα που διατηρεί έως και σήμερα.

27. Σκιαδά Γιακουμίνα (Μίνα) του Εμμανουήλ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον παραδοσιακό οικισμό του Ηραίου. Είναι μόνιμη κάτοικος Σάμου και παντρεμένη με τον Μαυρομιχάλη Κωνσταντίνο.

Εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Σάμου και παράλληλα σπουδάζει "Στατιστική, Αναλογιστικά και Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει υπηρετήσει με συνέπεια τους κλάδους του τουρισμού και του εμπορίου επί σειρά ετών καθώς και τον πρωτογενή τομέα, καλλιεργώντας μικρό κλήρο με ελαιόδεντρα και διατηρώντας ικανοποιητικό αριθμό κυψελών στο μελισσοκομείο της.

Άκρως ευαισθητοποιημένη, έχει κάνει τρόπο ζωής την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των ζώων και είναι υπέρμαχος της αξιοπρέπειας και του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του ατόμου.

28. Σπηλιόπουλος Ανδρέας του Μαρίνου

Ο Ανδρέας Σπηλιόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος Ανατολικής Σάμου. Είναι απόφοιτος Ι.Ε.Κ. "Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων", αλλά εργάζεται κυρίως στο χώρο της εστίασης, του τουρισμού και του εμπορίου. Ομιλεί Αγγλικά και Δανέζικα ως μητρική γλώσσα.

Επέλεξε συνειδητά να μείνει στον τόπο του και να προσφέρει σε αυτόν έχοντας διατελέσει μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Λυκούργος", του Αθλητικού ομίλου "Πολυκράτης" και έχοντας πάρει μέρος σε διάφορες εθελοντικές δράσεις.

Πιστεύει ότι χρειάζονται νέοι άνθρωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση με όρεξη και φρέσκιες ιδέες. Άνθρωποι οι οποίοι, όπως και ο ίδιος, να έχουν άμεση τριβή με την οικονομία του νησιού στον πρωτογενή και τουριστικό τομέα.

29. Σταματάκης Στυλιανός του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στη Σάμο το 1978 όπου διαμένει μόνιμα. Είναι γονέας ενός παιδιού 10 ετών. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει υπάρξει ιδιοκτήτης τεσσάρων εμπορικών καταστημάτων στην πόλη της Σάμου, καθώς και Διευθυντής πωλήσεων στην εισαγωγική εταιρεία LMS στη Βουλγαρία. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τον χώρο της εστίασης ως ιδιοκτήτης εστιατορίου στην πόλη της Σάμου. Παράλληλα από το 2006 ασκεί το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου και είναι κάτοχος Διπλώματος κατηγορίας UEFA B’.

Η αγάπη για τον τόπο του, η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες του και η επιθυμία του για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο τον έκαναν να δραστηριοποιηθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όραμά του να δει τον τόπο μας να αναπτύσσεται και να ευημερεί, ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας κίνητρα να επιστρέψουν και να παραμένουν σε αυτόν τον παράδεισο που λέγεται Σάμος.

30. Σταυριανός Ιωάννης του Χρήστου

Γεννήθηκε το 1967 στους Σπαθαραίους και από τότε ζει στο νησί της Σάμου. Εργάζεται ως φανοποιός τα τελευταία 40 χρόνια και με τη σύζυγό του Ειρήνη Δημητρέλια έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.

Από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου θα ήθελε να συμβάλλει με τον όποιο τρόπο στην ανάπτυξη του τόπου μας, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας.

31. Σταυρινός Ελευθέριος του Ιωάννη

Γεννήθηκε το 1970 στον Πύργο Σάμου και διαμένει στο Πάνδροσο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το επάγγελμά του είναι παραγωγός αγροτικών προϊόντων. Έχει ενεργή κοινωνική δράση και είναι εθελοντής πυροσβέστης.

Η ενασχόλησή του με τον πρωτογενή τομέα και οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τον ώθησε να συμμετάσχει στο συνδυασμό "Ανατροπή", του κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου. Με τις γνώσεις πάνω στον αγροτικό τομέα και την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα εν τη γενέσει τους, θα συμβάλλει στην βελτίωση της εικόνας των ορεινών χωριών μας.

32. Ταβλαλής Μιχαήλ του Βασιλείου

Ο Μιχάλης Ταβλαλής, με καταγωγή από τους Μυτιληνιούς, είναι Καθηγητής Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σάμου και είναι τοποθετημένος οργανικά στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου. Στο παρελθόν, έχει διδάξει σε πολυάριθμα σχολεία, εντός και εκτός Σάμου.

Είναι πολύτεκνος πατέρας, παντρεμένος με την Κλειώ Κρητικάκη, υπάλληλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, όλοι μαθητές της περιοχής μας.

Έχει δουλέψει σε λογιστικό γραφείο, ενώ τα έτη 2007 έως 2011 ήταν δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο Αμαρουσίου, με αντικείμενο την διαχείριση των οικονομικών στην Αποθήκη Υλικών, σχετικά με τα εξωτερικά συνεργεία.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ήταν ενεργός πολίτης. Στο παρελθόν είχε διατελέσει Ταμίας στο Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, ενώ τώρα είναι Ταμίας στον Α.Ε.Σ. Μυτιληνιών "Φοίνικας".

Τα τυπικά του προσόντα σε συνδυασμό με την κοινωνική του δραστηριότητα αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό, ώστε να προσφέρει στον τόπο του, από κάθε μετερίζι, ειδικά στα θέματα οικογένειας, παιδείας και αθλητισμού.

33. Ταλαίπωρος Αλκιβιάδης (Άλκης) του Νικολάου

Ο Αλκιβιάδης Ταλαίπωρος γεννήθηκε στη Σάμο το 1961. Κατάγεται από τον Παγώνδα Σάμου, όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Τελειόφοιτος της ΣΕΛΕΤΕ στο τμήμα "Ηλεκτρονικών και Αυτοματισμών Βαριάς Βιομηχανίας", εργάζεται πολλά χρόνια ως μηχανικός βαριάς βιομηχανίας με εμπειρία στην οδοποιία και στα λιμενικά και χωματουργικά έργα.

Έχει εμπειρία ως μελισσοκόμος (ελεύθερος επαγγελματίας) και είναι Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. Εθελοντής πυροσβέστης επί σειρά ετών και Πρόεδρος στο Εθελοντικό κλιμάκιο Πυροσβεστών Παγώνδα - Ηραίον.

Το όραμά του, η υλοποίηση αρκετών αναπτυξιακών έργων στον τόπο του.

34. Χατζηροδίτης Δημήτριος του Στέργιου

Ο Δημήτρης Χατζηροδίτης γεννήθηκε στο Βαθύ της Σάμου (Προσφυγικά) και από μικρή ηλικία σταδιοδρόμησε στην ελεύθερη και ιδιωτική εργασία. Τα τελευταία 30 χρόνια διατηρεί το κυλικείο του νοσοκομείου Σάμου, και συγχρόνως έχει ασχοληθεί με μαγαζιά εστίασης.

Έχοντας καθημερινή επαφή με τους κατοίκους της Σάμου, αλλά και με τους επισκέπτες του νησιού μας, βλέποντας και βιώνοντας τα καθημερινά προβλήματα όλων (από την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο μέχρι και την διασκέδασή τους) θέλει να ανατρέψει τα κακώς κείμενα της διοίκησης και της λειτουργίας του Δήμου, ώστε να αναδειχθεί το νησί μας σε αυτό που του αξίζει.

35. Χούτας Βησσαρίων (Άρης) του Αθανασίου

Ο Άρης Χούτας έχει γεννηθεί στην Αιτωλοακαρνανία και τα τελευταία 21 χρόνια ζει μόνιμα στη Σάμο. Είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Μηχανολόγων της Σιβιτανιδείου Σχολής και "Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών" από Επαγγελματικό Λύκειο.

Ως υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια είναι πεπειραμένος σε καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν και στον τρόπο διεκπεραίωσης και αντιμετώπισής τους.

Θέλει να προσφέρει με την πείρα και τις γνώσεις που έχει αποκτήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου να γίνει πλέον φιλικός και αντάξιος των προσδοκιών όλων των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required