31 Οκτ 2023

Τα αιτήματα του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Σάμου με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την υγεία

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μ. Παχυμανώλης
Ανακοίνωση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Σάμου με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την υγεία που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου στη Σάμο και στις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

«Το Εργατικό κέντρο Σάμου για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που απασχολούν το νησί μας κάλεσε σε συσκέψεις τους εργαζόμενους της Σάμου και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου με στόχο όλοι μαζί σε συντονισμό και κοινή δράση να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να δοθούν λύσεις στην εγκατάλειψη που βιώνουμε στην υγεία με κίνδυνο πολλές φορές την ίδια μας τη ζωής. Η κατάσταση στο τομέα της υγείας του νησιού μας είναι γνωστή σε όλους και είναι απαράδεκτη.

Στις συσκέψεις αυτές αποφασίσθηκε στις 02/11/2023 να γίνει Πανσαμιακή κινητοποίηση στο ΒΑΘΥ στις 06:00μμ και στις 06/11/2023 στην ΑΘΗΝΑ με την συμμετοχή όλων των νησιών.

Το Δ .Σ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Σάμου αποφάσισε ομόφωνα συμφωνώντας με το πλαίσιο διεκδίκησης του Ε.Κ.Σ να συμμετέχει και καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Τα αιτήματά μας πιο αναλυτικά είναι:

1. Πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στο νόμο που ενισχύει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
2. Ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ε.Σ.Υ για το νομό Σάμου για ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών.
3. Οι νοσηλευόμενοι αν χρειασθούν εξετάσεις που δεν γίνονται στο Νοσοκομείο η δαπάνη να καλύπτετε απευθείας από το νοσοκομείο, όπως ορίζει ο νόμος. Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου που δεν καλύπτει τα έξοδα των ασθενών που νοσηλεύονται και μετακινούνται για ιατρικές εξετάσεις που παραπέμπει ο θεράπων ιατρός του νοσοκομείου, σε μη συμβεβλημένα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα (συμβεβλημένα δεν υπάρχουν στη Σάμο) .
4. Να εγκατασταθεί στο νοσοκομείο μαγνητικός τομογράφος με τις αναγκαίες προσλήψεις ειδικού προσωπικού.
5. Προσλήψεις μονίμων γιατρών στο νοσοκομείο με γρήγορες διαδικασίες όλων των ειδικοτήτων, επειγόντως όμως: Ογκολόγο , Πνευμονολόγους, γιατρούς ΤΕΠ, Παιδίατρους, Οφθαλμίατρους και ΩΡΛ (δεν υπηρετεί αυτή την στιγμή κανένας).
6. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και στο υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.
7. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα Κ. Υ του Νομού Σάμου και στο Κ.Ψ.Υ. Το Κ. Υ. Σάμου να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και να λειτουργεί επί 24ώρου. Δημιουργία εργαστηρίων στο ΚΥ Σάμου στο Ισόγειο.
8. Να διορισθούν μόνιμοι γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής σε όλα τα αγροτικά ιατρεία.
9. Κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ όλων των εξόδων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις σε μη συμβεβλημένα ιατρεία – εξεταστικά κέντρα, ανεξαρτήτως αν υπάρχει η ειδικότητα ή όχι στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ. Μια και τις περισσότερες φορές τα ραντεβού αργούν και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από τη τσέπη μας.
10. Να δημιουργηθεί φαρμακείο ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα υψηλού κόστους με ειδικευμένο προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση πολιτών με σοβαρές παθήσεις.
11. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ.
12. Να στελεχωθεί το ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ στην Σάμο.
13. Ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.

Είναι ώρα να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε

Το Δ.Σ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required