31 Οκτ 2023

Κάλεσμα σε συμμετοχή ενάντια στην ατομική και σχολικής μονάδας αξιολόγηση από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί σε συμμετοχή στις αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, υλοποιώντας τις αποφάσεις του σωματείου του και του κλάδου.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: «Είναι κρίσιμη η συμμετοχή μας για να ανατραπεί όλο το αντιδραστικό πλαίσιο και να μην υλοποιηθεί η αξιολόγηση, η οποία δεν έχει στόχο να βελτιώσει το σχολείο, αλλά, αντίθετα, να το κάνει χειρότερο με κατηγοριοποίηση και αυτονομία των σχολικών μονάδων, ευέλικτο εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς δικαιώματα, μαθητές αμόρφωτους.

Έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία οι δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή που έχει κηρύξει ο Σύλλογός μας ενάντια στη λεγόμενη “εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας”. Να υπογραφεί η δήλωση απ’ όλους τους συλλόγους διδασκόντων, να περαστεί στα εισερχόμενα του σχολείου και να σταλεί σκαναρισμένη στο σωματείο. Εάν δεν υπάρχει καθολική συμμετοχή σε κάποιο σχολείο, καλείται ο Σύλλογος Διδασκόντων, να αποφασίσει την ανάρτηση των Ενιαίων Κειμένων της ΔΟΕ.

Για την ατομική αξιολόγηση, υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ και επιβεβαίωσε με ομόφωνη απόφασή της στην 92η Γ.Σ. τον Ιούνιο του 2023, η οποία μας καλύπτει συνδικαλιστικά να μην κλείσουμε ραντεβού με σύμβουλο – αξιολογητή και να μην τον δεχθούμε στην τάξη μας. Σε περίπτωση που ειδοποιηθούμε ότι ο αξιολογητής έρχεται στο σχολείο,ενημερώνουμε άμεσα το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και τη μέρα εκείνη δηλώνει όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για το λόγο αυτό, οργανώνοντας κινητοποίηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία με το Σύλλογό μας έχει μεγάλη σημασία. Ο ρόλος του σωματείου μας είναι να βρίσκεται δίπλα σε κάθε σχολείο και σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά. Στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία ή προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφου, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Βάζουμε τέλος στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου με όπλο τη συσπείρωση γύρω απ’ τις αποφάσεις του κλάδου! Προστατεύουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

Όλες και όλοι στον αγώνα!

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη, 31 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας
Αρχοντούλης Ιωάννης                        Μαρούπας Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required