1 Οκτ 2023

Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης σημείων του βιολογικού της πρωτεύουσας

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Το πρωί της Παρασκευής, 29 Σεπτεμβρίου, τα πρώτα φορτηγά και κατάλληλα μηχανήματα κινήθηκαν προς τον κόμβο της περιμετρικής οδού, που οδηγεί προς Κότσικα και Καλάμι, ώστε να εκκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης σημείων του βιολογικού της πρωτεύουσας.

Από την περιοχή Καλάμι έως την Καθολική Εκκλησία στην παραλιακή, δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσει σωστά ο βιολογικός το προηγούμενο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα τη μη ενεργοποίηση ενός έργου που έχει στοιχίσει συνολικά 18.000.000 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι για το τμήμα που απαιτείται θεραπεία, η προηγούμενη δημοτική αρχή (ενιαίος Δήμος Σάμου), είχε επιλέξει και εγκρίνει, δια μέσω των τεχνικών υπηρεσιών της, μια διαφορετική τεχνική (αδόκιμος όρος, της «κάλτσας»), που θα δημιουργούσε ελάχιστη όχληση και κυρίως ελαχιστοποίηση σκαψίματος δρόμων. 

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»

Ο νεοσύστατος Δήμος Ανατολικής Σάμου (μετά τη διαίρεση του νησιού σε 2 Δήμους, το 2019), αποφάσισε εκ νέου να συζητηθεί το θέμα και αφού κλήθηκαν ειδικοί ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ακολουθηθεί η κλασική τεχνική του σκαψίματος και της αντικατάστασης σωληνώσεων. Αν και το έργο έχει σχετικά σύντομο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης, είναι δύσκολο να  πιστέψει κανείς, με τα δεδομένα διεξαγωγής των έργων στη χώρα μας, την γρήγορη αποπεράτωσή του. 

Το σίγουρο είναι ότι οι εργασίες θα σημάνουν νέο κύκλο ταλαιπωρίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Τουλάχιστον να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα και να λειτουργήσει, επιτέλους, ο περίφημος βιολογικός, αν και αρκετοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους και για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required