13 Οκτ 2023

Συνάντηση υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου Μιχαήλ Καπιωτά

Κυριάκος Πιερρακάκης
Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κ. Μιχαήλ Καπιωτάς, στα γραφεία της Περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου. Ο κ. Πιερρακάκης βρίσκεται στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο περιοδείας του, ενώ ο κ. Καπιωτάς βρέθηκε στην πατρίδα του τη Λέσβο ενόψει του 2ου γύρου των Περιφερειακών εκλογών.

Ο κ. Καπιωτάς πήρε μέρος στη συνάντηση του κ. υπουργού με στελέχη εκπαίδευσης του Ν. Λέσβου, με πρωτοβουλία της αναπλ. περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κας Στρατάκη.

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και επισημάνθηκαν προβλήματα της εκπαίδευσης, τα οποία απασχολούν τις Σχολικές Μονάδες του Β. Αιγαίου.

Ειδικότερα ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κ. Καπιωτάς, επεσήμανε το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, το πρόβλημα της πρόσληψης αναπληρωτών σε μικρές σχολικές μονάδες και στα μικρά νησιά, πρότεινε δε τη δημιουργία παράλληλου τοπικού πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών βασισμένου στον κύριο πίνακα του Υπουργείου, κάτι που θα λύσει τα προβλήματα της υποστελέχωσης των απομακρυσμένων σχολικών μονάδων.

Για μια ακόμα φορά, όπως είχε πράξει και κατά την περσινή συνάντηση με την τότε υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, ο κ. Καπιωτάς επεσήμανε το γεγονός ότι οι Σχολικές Μονάδες της Σάμου και της Ικαρίας, έχουν να παραλάβουν σχολικό εξοπλισμό από την ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) από το 2016, παρά τα αιτήματά τους αλλά και το σεισμό του 2020.

Συζητήθηκε ακόμα το πρόβλημα της στέγασης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κτίριο χαρακτηρισμένο κίτρινο από το σεισμό και την αδιαφορία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Μιχαήλ Καπιωτάς

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. πουργός για το θέμα της ίδρυσης ΕΝΕΕΓΥΛ στη Σάμο, ένα ειδικό σχολείο που θα επιλύσει πολλά προβλήματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στον τόπο μας.

«Ελπίζουμε η συνάντηση αυτή και οι δεσμεύσεις από πλευράς του κ. υπουργού να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα για την εκπαίδευση στα νησιά μας. Το καλό κλίμα που υπήρχε στη συνάντηση καθώς και την ευγένεια που χαρακτηρίζει τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη τα υπολογίζουμε στα θετικά σημεία και ευχόμαστε να οδηγήσουν σε λύσεις των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαίδευση στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required