6 Οκτ 2023

Επίσκεψη στο Τμήμα Μαθηματικών, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της «Σύμπραξης Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου»

«Ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού μας με επικεφαλής (τον μαθηματικό!) και υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Δημήτρη Βασιλάκη βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 4 του Οκτώβρη στο Ηγεμονείο προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Μαθηματικών και να συζητήσουν για λύσεις στις οποίες θα μπορεί συνδράμει και ο Δήμος Δυτικής Σάμου.

Στην εγκάρδια συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο Καθηγητή Μιχάλη Ανούση και τον Καθηγητή Αντώνη Τσολομύτη οι υποψήφιοι της Σύμπραξης ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το Τμήμα Μαθηματικών σήμερα.

Στην συνέχεια συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα στηρίζει μεθοδικά και αποτελεσματικά το Τμήμα Μαθηματικών την επόμενη πενταετία.

Χαιρετίζουμε το ότι ο Δήμος Δυτικής Σάμου ανέλαβε έστω και τώρα την επισκευή του εμβληματικού κτιρίου της Εμπορικής Σχολής (αν και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την τεράστια καθυστέρηση).

Ζητάμε εμφατικά από ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να συνυπογράψουν ΜΑΖΙ μας το αίτημα για την άμεση ένταξη του Τμήματος Μαθηματικών και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο!!

Είναι μια εξαιρετική λύση που όχι μόνο θα σταματήσει την συνεχή μείωση του πλήθους των φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών αλλά αντιστρέψει πλήρως την παρούσα κατάσταση αυξάνοντας σημαντικά το πλήθος τους έπειτα από πολλά χρόνια!

Επιπλέον ζητάμε την προβολή με κάθε ευκαιρία του παραπάνω αιτήματος από τα ΜΜΕ κεντρικά και περιφερειακά.

Δεσμευόμαστε ακόμα ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να καταστεί το Καρλόβασι ελκυστικός προορισμός για τις σπουδές σε ένα Μαθηματικό Τμήμα και καθώς το επίπεδο σπουδών που παρέχει το Τμήμα είναι ήδη υψηλό θα πιέζουμε συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση για:

εύρεση φθηνής ή και δωρεάν στέγης για όλους
παροχή ενός ελάχιστου αριθμού εισιτηρίων ανά έτος για την μετακίνηση από και προς Σάμο των φοιτητών
απόκτηση ΜΑΝ για κάθε φοιτητή για όσο σπουδάζει στη Σάμο

Υποστηρίζουμε ακόμα κάθε αίτημα του Τμήματος Μαθηματικών για την περαιτέρω ανάπτυξή του για την εξεύρεση χώρου στο Καρλόβασι ως θερινή έδρα ενός Κέντρου Μαθηματικών Σπουδών καθώς η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα μετατρέψει το Καρλόβασι σε ένα σπουδαίο κέντρο όπου θα συναντώνται διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Τέλος αναρωτιόμαστε πόσο λογικό είναι οι φοιτητές στο Καρλόβασι να παρακολουθούν τα πανεπιστημιακά μαθήματά τους είτε σε αίθουσες διδασκαλίας δημοτικών σχολείων (Δημοτικό Μεσαίου), είτε σε αίθουσες εκδηλώσεων (Αίθουσα Δήμου, Αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου).

Προφανώς, καλώς δόθηκαν οι παραπάνω αίθουσες ώστε το Τμήμα να λειτουργεί αλλά κακώς έχουμε συμβιβαστεί όλοι 36 χρόνια τώρα με αυτήν την κατάσταση.

Πρέπει ο νέος Δήμος που θα προκύψει με τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να πιέζει συνεχώς και αδιαλείπτως την Κεντρική Κυβέρνηση και να ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ για την ΑΜΕΣΗ δρομολόγηση της κατασκευής ενός υπερσύγχρονου πανεπιστημιακού campus όπως αρμόζει στο Νησί και την ιστορία του.

Οι φοιτητές το έχουν ανάγκη! Το Καρλόβασι το δικαιούται!

Είναι η σημερινή εικόνα του Πανεπιστημίου συμβατή με το όραμα των Ανδρέα Παπανδρέου και Βαγγέλη Σιδηρουργού όταν ίδρυσαν το Τμήμα Μαθηματικών εδώ στο Καρλόβασι το μακρινό 1987;

Ας μην αφήσουμε να περάσουν άλλα 36 χρόνια (!!!) για να δούμε τις εργασίες ανέγερσης του πανεπιστημιακού campus να ξεκινούν!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required