6 Οκτ 2023

«Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου»: «Οι άμεσες ενέργειες, αν οι πολίτες μας τοποθετήσουν στη Δημοτική αρχή»

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου» για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβούν τα σταλέχη της εφόσουν αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου.«Καταγραφή των βασικών υπαρχουσών πηγών νερού και της παροχής τους (έχει ήδη γίνει για τις σημαντικότερες πηγές, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου). Απαιτούμενες συνδέσεις με το δίκτυο του Καρλοβάσου. Ποτέ ξανά καλοκαίρι σαν το φετινό. Το ίδιο για το Μαραθόκαμπο.

· Ανάθεση σε ειδικούς, που δεν έχουν σχέση με τη Σάμο προς αποφυγή διενέξεων μεταξύ των κοινοτήτων, της μελέτης για τη δημιουργία μικρών φραγμάτων, στα κατάλληλα σημεία για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του υπάρχοντος νερού και του νερού της βροχής ώστε να συλλέγεται το δυνατόν περισσότερο. Πρόκειται για έργο που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας, αλλά έχει και αντιπλημμυρική αξία.

· Άμεση μελέτη και δρομολόγηση προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων με επιδότηση, για τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Συχνά δρομολόγια εντός Καρλοβάσου (Καναπτσέικα – Νέο – Όρμος – Λιμάνι) – Συχνά δρομολόγια προς τα χωριά του Δήμου – Συνεχή δρομολόγια προς το Ποτάμι το καλοκαίρι – δρομολόγια προς το αεροδρόμιο προς ανταπόκριση των πτήσεων. Δρομολόγια το καλοκαίρι για Βοτσαλάκια – Ψιλή άμμο – Λιμνιώνα. Θεωρούμε κομβική τη Δημοτική συγκοινωνία, καθώς θα έχει αλυσιδωτές θετικές επιδράσεις, ιδιαίτερα εντός Καρλοβάσου (σημαντική διευκόλυνση των δημοτών, λιγότερα αυτοκίνητα σε κυκλοφορία, μικρότερο πρόβλημα parking, προστασία περιβάλλοντος).

· Άμεση πεζοδρόμηση του πετάλου γύρω από την πλατεία Καρλοβάσου – Άμεση επαναφορά της νομιμότητας με περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων. Η πλατεία δεν είναι τραπεζαρία! Είναι δημόσιος χώρος για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά – Δημιουργία παιδικής χαράς στο υπάρχον προσωρινό parking, ει δυνατόν για Α.με.Α. όπως έχει ζητήσει ο σύλλογος των Α.με.Α. Σάμου και υπήρχε ως πρόταση στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ ΣΑΜΟΥ).

· Άμεση ενημέρωση μας για την ακίνητη περιουσία του Δήμου και δρομολόγηση εξεύρεσης χώρων (φυσικά αν είναι εφικτό, είναι προτιμητέο να πρόκειται για ακίνητα του Δήμου) για τη δημιουργία:

(α) πάρκου αναψυχής στο Καρλόβασι

(β) πολιτιστικού κέντρου

(γ) μουσείου ιστορίας

Τα παραπάνω θεωρούμε απολύτως αναγκαία κι εφικτά, όπως έχουν συμβεί στη μεγάλη πλειοψηφία των δήμων της χώρας, ενώ για το μουσείο ιστορίας έχει ήδη προσφερθεί με θέρμη, εξειδικευμένος και ιδιαίτερα καταρτισμένος και αξιόλογος συμπολίτης μας.

· Άμεσες ενέργειες για τη λειτουργία επιτέλους του βιολογικού καθαρισμού του Κάμπου Μαραθοκάμπου.Συγκεκριμένα: αυτοψία του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες – Άμεση ανάθεση σε δικηγόρο γνωμοδότησης για το δικαστικό κομμάτι – Συνάντηση για ενδεχόμενο συμβιβασμό με τον εργολάβο – Ενδεχόμενη, κατόπιν νομικής εισήγησης, κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την έκπτωση του εργολάβου από το έργο – Άμεση δημοπράτηση συμπληρωματικού μικρού έργου, εφόσον τίποτα από τα προηγούμενα δεν ευοδωθεί. Σε κάθε περίπτωση ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

· Άμεσες ενέργειες για τη λειτουργία (όχι τους χειμερινούς μήνες λόγω πολύ υψηλού κόστους), του κολυμβητηρίου στο Καρλόβασι. Με αφορμή αυτό, θέλουμε να αναφέρουμε ότι προτάσσουμε ως άμεση προτεραιότητα την εξομάλυνση των σχέσεων των 2 Δήμων (Ανατολικής και Δυτικής Σάμου), η οποία δυστυχώς είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

· Άμεση ανάθεση σε μηχανικούς, συγκοινωνιολόγους από την Αθήνα της επικαιροποίησης του σχεδίου πόλης στο Καρλόβασι – Οριοθέτηση οικισμών – Εξορθολογισμός, οδεύοντας προς την … πραγματικότητα.

· Άμεσες απλές παρεμβάσεις διευκόλυνσης της καθημερινότητας στο Καρλόβασι. Ενδεικτικά: Πεζοδρόμιο στη γέφυρα … ανέκδοτο της παραλιακής οδού (ενημερώνουμε τους δημότες ότι έχει ήδη εγκριθεί το κονδύλι) – Επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πρωινή προσέλευση στο Λύκειο της πόλης (έχουμε συγκεκριμένη ρεαλιστική πρόταση) – Επιπλέον πεζοδρόμιο ή κολωνάκια στο τμήμα της οδού Γοργύρας που δεν έχει πεζοδρόμιο. Πρόκειται για αυτονόητη παρέμβαση που αποτελεί και πάγιο αίτημα του συλλόγου των Α.μεΑ. του νησιού, ο οποίος αγνοείται εμφατικά! – Σχολικός τροχονόμος, όπως στη μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων της χώρας! – Κυκλοφοριακή ρύθμιση στην είσοδο του γηπέδου, όπου … αναμένουμε το δυστύχημα, καθώς κυριαρχεί αναρχία κι επικινδυνότητα, όλο το απόγευμα κατά τη σωρεία των παιδικών δραστηριοτήτων, κ.α.

· Άμεσες ενέργειες για: καθαρισμό ρεμάτων, απόφραξη φρεατίων, δημιουργία μονοπατιών για αντιπυρικές ζώνες. Αξιολόγηση των κινδύνων, άμεση κλήση ειδικών, ταχείες παρεμβάσεις πάση θυσία. Προτεραιότητα η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

· Άμεση ανάθεση μελέτης για την ενδεχόμενη μονοδρόμηση της οδού Σοφούλη, ώστε επιτέλους να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο!

· Άμεση αλλαγή νοοτροπίας ως προς την ενημέρωση των δημοτών και ως προς τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους: Συνεχείς καταγγελίες, διαμαρτυρίες, γνωστοποιήσεις στα Μ.Μ.Ε. για την απαράδεκτη καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των σεισμοπαθών, για την αισχροκέρδεια των ναυτιλιακών εταιριών, για την ουσιαστικά κατάργηση του μεταφορικού ισοδύναμου κ.α. Η Δημοτική αρχή πρέπει να είναι με τους δημότες και να μη μένει θεατής σε τέτοια ζητήματα.

· Διεκδίκηση χρηματοδότησης μεγάλων έργων που καρκινοβατούν (φράγμα Καρβούνη, περιφερειακός Καρλοβάσου, περιφερειακός Κάμπου Μαραθοκάμπου). Είμαστε η καταλληλότερη παράταξη για διεκδίκηση, ουσιαστική διαμαρτυρία. Δεν έχουμε πίσω μας επιχειρηματικά ή κομματικά συμφέροντα, έχουμε κουλτούρα διεκδίκησης και προσπάθειας προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

· Άμεσες παρεμβάσεις στα χωριά, για την επίλυση προβλημάτων τους που μας έγιναν γνωστά στις επισκέψεις μας. Ενδεικτικά: Πεζοδρόμηση στην πλατεία της Λέκκας με διάνοιξη παράλληλης εναλλακτικής, δημιουργία και εκσυγχρονισμός παιδικών χαρών, βελτίωση αγροτικών δρόμων, επισκευή εκκλησιών συμβόλων, εξασφάλιση πόσιμου νερού κ.α.

· Άμεση λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στο κτίριο Προβατάρη του Πανεπιστημίου.

· Άμεσες ανέξοδες κινήσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον καταυλισμό των Ρομά (διερεύνηση για ελεύθερα containers, κινήσεις για ρευματοδότηση, καθαρισμός περιοχής κ.α.)

· Άμεση προσπάθεια ένταξης του λεπροκομείου (ό,τι έχει απομείνει) και τουλάχιστον κάποιων βυρσοδεψείων σε πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης ιστορικών κτιρίων, για να σώσουμε ο,τιδήποτε αν σώζεται μετά από τόση εγκατάλειψη. Σχέδιο για εξωραϊσμό της περιοχής, βάσει του νέου χωροταξικού που επιτέλους πρέπει να προχωρήσει!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required