24 Οκτ 2023

Επιμελητήριο Σάμου προς υπουργό Ναυτιλίας: «Να συνδεθεί και η Σάμος με τη Θεσσαλονίκη...»

Χρήστος Στυλιανίδης
Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργου Κυριαζή, προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , κ. Χρήστο Στυλιανίδη, στην οποία γίνεται αναφορά στην έλλειψη σύνδεσης της Σάμου με την Θεσσαλονίκη παρά του ότι ταχύπλοο πλοίο πραγματοποιεί δρομολόγιο που συνδέει τη Λήμνο και τη Λέσβο αποκλείοντας τη Σάμο και τη Χίο. Παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής.

«Προς

Κο. Χρήστο Στυλιανίδη

Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Κύριε Υπουργέ,

Τα δύο τελευταία έτη και κατά τη θερινή περίοδο επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας η λειτουργία της γραμμής με ταχύπλοο πλοίο το οποίο συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο και τη Λέσβο, αποκλείοντας τη Σάμο και τη Χίο. 

Γιώργος Κυριαζής

Η Σάμος είναι το νησί με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στη Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Διαθέτει μεγάλη τουριστική υποδομή και με το 70% της τοπικής οικονομίας να στηρίζεται στον τουρισμό είτε έμμεσα είτε άμεσα. Η σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη είναι σημαντική τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για προφανείς εθνικούς λόγους. Ο αποκλεισμός του νησιού από μια τέτοια σύνδεση, με ταχύπλοο πλοίο που πραγματοποιεί πολύ πιο σύντομο ταξίδι, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού αφού η Σάμο συνδέεται μόνο μια φορά την εβδομάδα με συμβατικό πλοίο ενώ άλλα νησιά της Περιφέρειας με 4 τουλάχιστον συνδέσεις.

Παρακαλούμε να συμπεριληφθεί και η Σάμος στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Είμαστε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required