3 Οκτ 2023

Εξαιρετική διάλεξη από τον ψυχίατρο - ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη

Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, η διάλεξη του ψυχίατρου – ψυχοθεραπευτή, κ. Δημήτρη Καραγιάννη, που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος», με θέμα: «Τελικά, οι άνθρωποι αλλάζουμε;» στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στην πόλη της Σάμου.

Έγινε μια πολύ καλή παρουσίαση των λόγων που κινητοποιούν τον άνθρωπο να αλλάξει, αλλά και των δυσκολιών ψυχολογικών, κοινωνικών και ιστορικών που εμποδίζουν τις αλλαγές.


Παρουσιάστηκαν στιγμές από την Ιστορία της Ανθρωπότητας, που δείχνουν ότι οι αλλαγές πάντα έρχονται είτε σταδιακά, είτε πολλές φορές δραματικά. Συνεπώς αυτό που είναι ζητούμενο, δεν είναι αν αλλάζει ο άνθρωπος, αλλά πως μπορεί να αλλάξει με λιγότερο πόνο και διατηρώντας την σχέση του με τις αξίες του και τα σημαντικά πρόσωπα γι’ αυτόν. Σύμφωνα με τον ομιλητή, τα πρόσωπα που δεν λένε «παραδίνομαι» στις δεδομένες καταστάσεις και θέλουν να κάνουν πράγματα που έχουν νόημα για αυτά και όχι γιατί επιβάλλονται, τελικά φαίνεται μέσα από το διάβα των καιρών ότι επιβραβεύονται, αρκεί να έχουν υπομονή και επιμονή. 


Έγιναν πολλές ερωτήσεις από την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδραση της στο μέλλον της ανθρωπότητας, τον ρόλο των ψηφιακών μέσων και την σχέση τους με το μεγάλωμα των παιδιών μέχρι για τα κριτήρια που κανείς καταλαβαίνει ότι λειτουργεί με προσωπική ελευθερία και όχι λόγω συμμόρφωσης στον λόγο των άλλων ή ανυπακοής για την ανυπακοή, που απαντήθηκαν ενδελεχώς από τον ομιλητή .

Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην διάλεξη, έφυγαν με πολλή «τροφή για σκέψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required