31 Οκτ 2023

Ο Ακαδημαϊκός Δρ. Ιωάννης Μάζης στον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Σάμος», πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική συνεστίαση προς τιμήν της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, κατά την οποίαν κεντρικός ομιλητής ήταν ο δημοφιλής διαπρεπής Ακαδημαϊκός κ. Ιωάννης Μάζης.

Η υψηλού επιπέδου επιστημονική παρουσίαση και ανάλυσή του, τόσο για το ιστορικό γεγονός της 28ης Οκτωβρίου 1940, όσο και για τις τελευταίες φλέγουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, καθήλωσαν το ακροατήριο για αρκετές ώρες, όπου ακολούθησε συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης».

Η παρουσία του απετέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τη Σάμο εν γένει και τον Ροταριανό Όμιλο ιδιαιτέρως.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε όπως πάντοτε με τον Εθνικό Ύμνο.


Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Δρ. Ιωάννη Μάζη:


Ο Δρ Ιωάννης Μάζης είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

Ειδικεύεται στη γεωπολιτική ανάλυση και συγκεκριμένα, στη συστημική γεωπολιτική ανάλυση και σε ζητήματα Διεθνούς Ασφάλειας. Είναι διευθυντής προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Επιπλέον, είναι διευθυντής του επιστημονικού εργαστηρίου “Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας” και Διευθυντής του ΠΜΣ “ Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας” στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων επιστημονικών δημοσιεύσεων για τη γεωπολιτική Θεωρία και Πράξη, την διεθνή ασφάλεια, καθώς και για τις μορφές, τη δομή και τη λειτουργία του διεθνούς ισλαμιστικού κινήματος. 


Διδάσκει σε όλες τις Μεταπτυχιακές Σχολές Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι αφενός τα ζητήματα μεθοδολογίας στη γεωπολιτική ανάλυση και αφετέρου, η προώθηση της έρευνας στο γεωπολιτικό σύστημα της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών από το 2020.

Τιμήθηκε 
1) με το Παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος» της Γαλλικής Δημοκρατίας (2014), 2) με το Παράσημο του Οφφικιαλίου του Εθνικού Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος» της Γαλλικής Δημοκρατίας (2022) και 
3) με τον τίτλο του «Fellow of The Royal Society of Arts» του Ηνωμένου Βασιλείου (1996).

Στις 13/12/2023 θα τιμηθεί από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» με την ονομασία του ως Επίτιμο Μέλος και τη βράβευσή του «για το σύνολο του αναγνωρισμένου επιστημονικού του έργου εν Ελλάδι και στο Εξωτερικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required