28 Νοε 2023

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου - Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για την Υγεία

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για την Υγεία την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, με συγκεντρώσεις στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, στις 6 μ.μ., για τη Σάμο και στην πλατεία Ευδήλου, στις 7 μ.μ., για την Ικαρία. Σε κοινή τους ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν τα εξής:


«Συνεχίζουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες. Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Απαιτούμε λύσεις τώρα!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ένα μήνα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/11 στα νησιά του Αιγαίου και στις 6/11 στην Αθήνα από 178 Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και μαζικούς φορείς του Αιγαίου για την κατάσταση της υγείας στα νησιά μας, οι νησιώτες συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε σε κάθε νησί, τον αγώνα μας για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, απαιτώντας πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών! 


Η συνειδητή απραγία της κυβέρνησης για να λύσει τα προβλήματά μας και οι απαντήσεις που (δεν) έδωσε ο υφυπουργός στην συνάντηση με τους εκπροσώπους φορέων των νησιών, δεν μας ικανοποιούν! Δεν υπήρχε καμία δέσμευση και οι απαντήσεις του έδειξαν πως για τις κυβερνήσεις η κάλυψη των αναγκών του λαού και η ανθρώπινη ζωή είναι κόστος και μόνο ό,τι έχει όφελος και κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας γι’ αυτούς έχει αξία και πριμοδοτείται.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να θρηνούμε διαρκώς θύματα, να μην έχουμε τη δυνατότητα για πρόληψη, θεραπεία, περίθαλψη και υγεία δημόσια και δωρεάν. Να πρέπει να ξενιτευόμαστε και να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για υγεία, πανάκριβα εισιτήρια και λειψές συγκοινωνίες. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και διεκδικούμε αυτά που αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

Καλούμε ακόμη περισσότερα σωματεία, σύλλογοι και φορείς σε Σάμο και Ικαρία και σε όλα τα νησιά να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την υγεία στις 29 Νοέμβρη με το κοινό πλαίσιο. 


Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στις 29-30/11 και των υγειονομικών.

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Συντονίζουμε τον αγώνα και την πάλη μας για να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας, που έχουν στην προμετωπίδα τους τη ζωή των ανθρώπων! Απαιτούμε λύσεις τώρα!

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών και του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με γενναία κρατική χρηματοδότηση

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 29 Νοέμβρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required