2 Νοε 2023

Στους Φούρνους η Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης - Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (Ε.Ο.Α.)

Στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου, 23 μέλη της Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης-Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας (Ε.Ο.Α.) βρέθηκαν στους Φούρνους, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Φούρνων-Κορσεών πραγματοποίησαν σεμινάρια Βασικών Πρώτων Βοηθειών στους κατοίκους, στους Εθνοφύλακες, στα Στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ.

Το ενδιαφέρον όλων ήταν σε υψηλό επίπεδο, το οποίο διαπίστωσαν τα μέλη Ε.Ο.Α. με τις συνεχείς ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Στα σεμινάρια ήταν παρόντες ο δήμαρχος Φούρνων-Κορσεών κ. Δημήτριος Καρύδης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.





Στο τέλος των εκπαιδευτικών αυτών συναντήσεων Η Ε.Ο.Α. επέδωσε το αναμνηστικό της στον κ. δήμαρχο, στον κ. γενικό γραμματέα, στον αντιδήμαρχο κ. Ν. Μελά, στον υπεύθυνο των Εθνοφυλάκων κ. Σ. Μελά και στον διοικητή Εθνοφυλακής κ. Α. Χατζημαλλή.




Η Δράση αυτή εντάχθηκε στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (Ατζέντα 2023) και συγκεκριμένα στον Στόχο 3 (Καλή Υγεία και Ευημερία), στον Στόχο 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση) και στον Στόχο 17 (Συνεργασία για τος Στόχους). 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε βιντεοσυνομιλία με το Παρίσι με τον κ. Δημήτριο Φατούρο, υπεύθυνο του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα και την Κύπρο ο οποίος εξήρε την θέληση και το ενδιαφέρον των κατοίκων των Φούρνων για την ενημέρωση τους σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και των 17 Στόχων. Παράλληλα υποσχέθηκε στον κ. δήμαρχο ότι θα προγραμματίσει επίσκεψη στους Φούρνους.




Επίσης η Ε.Ο.Α. τιμώντας την Εθνική εορτή μας της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.
Στη συνέχεια στην παρέλαση που ακολούθησε διαπιστώσαμε ότι στους Φούρνους «χτυπά πολύ δυνατά η Ελληνική καρδιά»!!! Βλέποντας τους Εθνοφύλακες, την νεολαία και τους μαθητές του νηπιαγωγείου να παρελαύνουν με την χαρακτηριστική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ.






Η Ε.Ο.Α. ευχαρίστησε τον κ. δήμαρχο για την άπλετη φιλοξενία του, τους συνεργάτες του, τους κατοίκους, τα στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. για την εν γένει «ζεστή αγκαλιά» που τους προσέφεραν.
Ομοίως και την ATTICA GROUP που ενέκρινε την δωρεάν μετακίνησή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required