24 Δεκ 2023

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καρλοβασίου, κ. Ειρήνη Χαριλάου: «Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου) στο σχολείο μας δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την καταπολέμηση των στερεοτύπων, την ανάγκη σεβασμού της διαφορετικότητας, τη συμπερίληψη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τους κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία σύμφωνα με τον οδηγό που έχει εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με την έδρα της UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τις δυνατότητες των Ατόμων με Αναπηρία, τα δικαιώματά τους για ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους τομείς της ζωής, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τους τρόπους κατάλληλης συμπεριφοράς προς αυτά.


Επίσης είχαν τη χαρά και την ευκαιρία να παίξουν βόλεϊ καθήμενων, γνωρίζοντας μία άλλη διαφορετική οπτική του αγαπημένου τους αθλήματος και να αντιληφθούν τις συνθήκες άθλησης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες καθώς και την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Επιπλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Το καναρινί ποδήλατο», η οποία αφορά στην ιστορία του Λευτέρη, ενός μαθητή με δυσκολίες στη μάθηση. Ο δάσκαλος με έγνοια και φροντίδα, εστιάζει στη συναισθηματική του υποστήριξη και τον βοηθά να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του. Γιατί τα παιδιά που έχουν αυξημένες εκπαιδευτικές και συναισθηματικές ανάγκες χρειάζονται ενθάρρυνση και τη συμπερίληψη για να τις καλύψουν.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους και ευελπιστούμε να υλοποιήσουμε και στο μέλλον αντίστοιχες δράσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required