11 Δεκ 2023

Μαρία Μαυρίδου: «Οι Έλληνες αστυνομικοί δέχονται την οργή και την επίθεση για τα πάντα»

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Στο ''Radio Cafe 102.4'' και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, κ. Μαρία Μαυρίδου, με αφορμή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12), έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου για τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό από φωτοβολίδα 31χρονου αστυνομικού στην Αθήνα.

«Έχουμε παράσταση διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα συμπαράσταση στον συνάδελφο ο οποίος τραυματίστηκε στα επεισόδια αγώνα βόλεϊ έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή είναι σε δύσκολη κατάσταση. Η Ομοσπονδία μας έβγαλε κάλεσμα σε όλες τις ενώσεις και εμείς φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε κάτι ανάλογο για να δείξουμε επιτέλους την αγανάκτησή μας γι' αυτό που βιώνουν οι Έλληνες αστυνομικοί, να είμαστε διαρκώς τα θύματα σε μια κοινωνία που για οτιδήποτε συμβαίνει, φταίχτης είναι η Ελληνική Αστυνομία. Μας χρησιμοποιεί το Ελληνικό κράτος για τα πάντα, για κάθε είδους πάρεργο και είμαστε ένας φορέας που δέχεται την επίθεση και την οργή του κόσμου χωρίς να είμαστε φταίχτες» είπε η κ. Μαυρίδου.

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Υπογράμμισε ακόμη τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με την επάνδρωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και τις συνθήκες εργασίας. «Αυτά όλα μπορούμε να τα παλέψουμε με φιλότιμο και με αίσθημα ευθύνης. Εκείνο που δεν μπορούμε να παλέψουμε είναι η οργή και η επίθεση που βιώνουν οι Έλληνες αστυνομικοί από τους πολίτες, ενώ εμείς είμαστε οι πρώτοι που προσπαθούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών. Νομίζω ότι αυτή είναι μια διαχρονική λανθασμένη αντίληψη που εύχομαι κάποια στιγμή να αλλάξει. Ξεκινάει από πολύ νωρίς όταν ένας γονιός για παράδειγμα θα πει στο παιδί του «πρόσεξε γιατί θα έρθει ένας αστυνομικός να σε βάλει στην φυλακή».

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
«Αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι μια μορφή διαπαιδαγώγησης που θα έχει αντίκτυπο στο παιδί». Η κ. Μαυρίδου τόνισε ότι ακόμη και όταν υπάρχουν κλήσεις αυτές έχουν πρώτιστο στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι μια τιμωρητική διάθεση.

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
«Όσο και να προσπαθήσουμε εμείς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ακόμη και αν το κράτος σκύψει πάνω μας και αναγνωρίσει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμα, δεν μπορεί να αντισταθμίσει την οργή και την επιθετικότητα που δεχόμαστε από τον κόσμο πολλές φορές» είπε.

«Ευτυχώς στη Σάμο δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Είμαστε πολύ ειρηνικό μέρος, είμαστε μικρή κοινωνία και υπάρχει μεταξύ μας σύμπνοια και αγάπη. Στην Αθήνα όμως και στις μεγάλες πόλεις, οι συνάδελφοί μου δεν μπορούν καν να κυκλοφορήσουν, όπως εμείς, με τη στολή τους», ανέφερε και ευχήθηκε η εξέλιξη της υγείας του αστυνομικού να είναι θετική.


«Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να συμπαρασταθεί στην κινητοποίηση για ένα συνάδελφό μας που μπορεί να είναι ο φίλος, ο γιος μας, ο αδελφός μας» είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Πηγή: samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required