15 Δεκ 2023

Αγλαΐα Κυρίτση: «Μαθητές και γονείς σε απόγνωση με τα σχολικά δρομολόγια»

Αγλαΐα Κυρίτση
«Σχεδόν τέσσερεις μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων και υπάρχουν μαθητές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που «αποκλείονται», από την εκπαιδευτική διαδικασία», αναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση. Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης.

«Μαθητές που ξεμένουν για ώρες σε στάσεις αστικών λεωφορείων (Λήμνος), διαγωνισμοί που από την αρχή της περιόδου κηρύσσονται άγονοι (Σάμος), νησί που δεν εκτελούνται 15 δρομολόγια και 36 μαθητές πληρώνουν πανάκριβα (με δεδομένο το κόστος των καυσίμων) το να πηγαίνουν στο σχολείο (Ικαρία). Αυτή είναι η πραγματικότητα όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών στην περιφέρεια Αιγαίου, παραμονές πριν κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Δυστυχώς οι φόβοι που είχε εκφράσει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης επιβεβαιώνονται. Υπάρχουν μαθητές, μεταξύ αυτών και ΑΜΕΑ, που δεν πηγαίνουν σχολείο. Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά γονείς και μαθητές καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο, τόσο της ολιγωρίας των διοικούντων και κυβερνώντων, όσο και το γεγονός ότι οι αποζημιώσεις που προβλέπονται, ειδικά για τους γονείς που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, είναι εξευτελιστικές.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση γονέων Ικαρίας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επαρχείο Ικαρίας, κάνει λόγο για κρυφτούλι ευθυνών και ζητά να λυθεί το πρόβλημα άμεσα:«… ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την ανευθυνότητά σας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τις εκπτώσεις εις βάρος των παιδιών μας….»

Όσο για το πόσο ασφαλείς είναι οι εκτελούμενες μεταφορές με τα ήδη υπάρχοντα λεωφορεία, αρκεί να πούμε και να καταγγείλουμε ως ΛΑ.Σ, όπως καταγγέλλουν και οι γονείς μαθητών στην Ικαρία, ότι στο νησί, την Παρασκευή 8/12/23, σχολικό όχημα εν κινήσει, γεμάτο μαθητές, έχασε τον ένα τροχό ενώ ξεκούμπωσε κι άλλος, στο πίσω αριστερά μέρος του οχήματος!

Απαιτούμε:

την απόκτηση από την Περιφέρεια, με διεκδίκηση κεντρικών δημόσιων πόρων, ή μέσα από προγράμματα -και υπάρχουν αυτά-του αναγκαίου στόλου οχημάτων και προσλήψεις οδηγών και συνοδηγών, για να πάψει η μεταφορά των μαθητών, η αγωνία και τα αδιέξοδα των γονιών να επαφίενται στις διαθέσεις και τα κέρδη των κάθε είδους ιδιοκτητών, πούλμαν, λεωφορείων, ταξί κ.λπ.

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι πολύ σοβαρό και έπρεπε να είναι λυμένο. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μας έχουν δίπλα τους στην πάλη για σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές των μαθητών.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required