24 Ιαν 2024

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου: «Με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή μπλοκάρουμε και την Α2 φάση της αξιολόγησης»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου για το ζήτημα της αξιολόγησης. «Συναδέλφισσες/οι, Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την αξιολόγηση στο ευρύτερο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων, για ένα σχολείο ακόμα χειρότερο θέλοντας να κάνει τους εκπαιδευτικούς συνένοχους. Έτσι, ανοίγει και την πλατφόρμα για το πεδίο Α2 της ατομικής αξιολόγησης.

Από την πλευρά μας, χωρίς να ξεχωρίζουμε κανένα συνάδελφο και καμιά συναδέλφισσα, καλούμε να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη σαν ένας άνθρωπος, συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για την ακύρωση της αξιολόγησης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, απαιτούμε άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, διαφυλάσσουμε τα δικαιώματά μας και τη δημοκρατία στους Συλλόγους Διδασκόντων.

Καλούμε:

· τις/τους νεοδιόριστες/ους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή (ΑΑ). Όσες/οι δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη δήλωση συμμετοχής στην ΑΑ να το πράξουν άμεσα.

· τις/τους προϊσταμένες/ους νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και διευθύντριες/ντές δημοτικών σχολείων να συμμετέχουν καθολικά στην ΑΑ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που έχει κηρύξει η ΔΟΕ. Ξεκινά από εδώ και πέρα μια περίοδος με τους/τις διευθυντές/ντριες και τις/τους προϊσταμένες/ους να καλούνται από το ΥΠΑΙΘΑ να πάρουν τον ρόλο του αξιολογητή των συναδέλφων/ισσών τους και να βρεθούν απέναντί τους. Οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι διευθύντριες/ντές και προϊσταμένες/οι έχουν τη δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής στην ΑΑ και της ακύρωσης στην πράξη αυτού του σχεδίου. Την Παρασκευή 26/1 και ώρα 19:00 θα γίνει δικτυακή σύσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου με τους/τις διευθυντές/τριες και προϊσταμένους/μενες των σχολικών μονάδων του νησιού στο σύνδεσμο https://join.skype.com/OH82bNkPFf79 · έχει απευθυνθεί κάλεσμα συμμετοχής στο ΔΣ της ΔΟΕ.

· όλες κι όλους τους συναδέλφους να υπερασπίσουν το δημόσιο δωρεάν σχολείο, την ισότητα και την δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων και να ταχθούν με τον αγώνα που δίνει όλος ο κλάδος! Το διακύβευμα είναι ύψιστης σημασίας και αφορά πρώτα απ’ όλα το σχολείο και τον ίδιο τον κοινωνικό και παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required