28 Ιαν 2024

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου - Στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Με ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (Μέλος ΟΓΕ) στέκεται δίπλα στον αγώνα που δίνουν μαθητές, κυρίως φοιτητές και γονείς ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να φέρει νόμο για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ακολουθεί το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κίνηση.

«Η απόφαση της κυβέρνησης δίνει συντριπτικό χτύπημα στις σπουδές, στα πτυχία και την εργασιακή προοπτική των φοιτητών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, θέλει μέσα στις εξεταστικές και με συνοπτικές διαδικασίες να φέρει νομοσχέδιο για να ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια, να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης. Δεν θα δεχτούμε να γίνει η αδικία νόμος! Η πρόσβαση των παιδιών μας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα εξαρτάται ακόμα περισσότερο από το πορτοφόλι της κάθε οικογένειας.




Ενώνουμε τη φωνή μας με το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα, το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό στα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία και διεκδικούμε ισότιμη πρόσβαση για όλες και όλους σε δημόσιες, δωρεάν πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια πανεπιστήμια, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νόμο για ιδιωτικά - Μη κρατικά Πανεπιστήμια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required