12 Ιαν 2024

Πορεία διαδικασιών αποκατάστασης σεισμόπληκτων Σάμου - Όλα τα μέχρι σήμερα στοιχεία

Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με νεότερη ενημέρωση των διαδικασιών αποκατάστασης σεισμόπληκτων της Σάμου, δημοσιεύουμε σήμερα επικαιροποιημένα συγκριτικά στοιχεία (δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα).


Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, από τις 2.023 αυτοψίες (κίτρινα κτίρια), έχουν υποβληθεί 758 αιτήσεις. Από αυτές οι 420 παρουσιάζουν εκκρεμότητες-ελλείψεις ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ έχουν ως τώρα εγκριθεί οι 96.


Σε ότι αφορά τις άδειες ανακατασκευής (κόκκινα κτίρια), έχουν υποβληθεί μόνο 25 άδειες δόμησης.

Το συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε 1.755.543,64 ευρώ, ενώ από αυτά έχουν απορροφηθεί έως σήμερα 690.415,35 ευρώ.


«Πιστεύουμε ότι», ανέφερε ο κ. Στεφανάδης, «με τη νέα δομή του Υπουργείου θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και στους υποβληθέντες φακέλους με ευθύνη των ιδιοκτητών.

Ευχαριστώ πολύ τον υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την έμπρακτη και συνεχή αρωγή του στην ''επούλωση'' των πληγών του καταστροφικού σεισμού που έπληξε το νησί μας.

Ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης

1 σχόλιο:

aegaio.blogspot.gr είπε...

Τα αναφερόμενα στοιχεία δεν είναι σωστά κοροϊδεύουν τους σεισμόπληκτους

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required