26 Ιαν 2024

ΕΝΙΣ Νοσοκομείου Σάμου: «Δεν συναινούμε στην εφημερία Τομέα Επειγόντων Περιστατικών, αποτελεί αντιποίηση ειδικότητας...»

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου του Νοσοκομείου Σάμου, προς την διοικήτρια του Νοσοκομείου, τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, το Επιστημονικό Συμβούλιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, τον Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και τον Εισαγγελέα Σάμου, ενημερώνει ότι οι γιατροί δεν συναινούν στην εφημερία του Τομέα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) διότι αποτελεί αντιποίηση ειδικότητας και οι ίδιοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με δικαστικές προσφυγές ενώ εγκυμονει κινδύνους για τους ασθενείς και υποβαθμίζει την δημόσια Υγεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Ο ΕΝΙΣ του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συνήλθε σε γενική συνέλευση, κατόπιν προφορικής εισήγησης από την Διοικήτρια και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για εφημερία τομέα στο ΤΕΠ κατά τις ημέρες που δεν έχει Ιατρό.

Φτάνει πια!

Δεν συναινούμε στην εφημερία τομέα, αποτελεί αντιποίηση ειδικότητας, οι γιατροί μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με δικαστικές προσφυγές και εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς και υποβαθμίζει την δημόσια Υγεία.

Το ήδη εντατικοποιημένο πρόγραμμα εφημέρευσης και η εξάντληση του λιγοστού Ιατρικού προσωπικού το έχει φτάσει στα όριά του και σαν ανταμοιβή των υπερπροσπαθειών μας δεχόμαστε ενίοτε και απειλές.

Τα προβλήματα έχουν κοινοποιηθεί επανειλημμένως στους αρμοδίους (Διοικήτρια, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και 2ηΥΠΕ) και δεν έχει δοθεί καμία λύση μέχρι τώρα.

Αντιθέτως με τις ενέργειές τους θα οδηγήσουν και άλλους Ιατρούς σε παραίτηση.

Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και εάν δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

    Ο Πρόεδρος του ΕΝΙΣ                            Η Γραμματέας

Ευστρατουδάκης Ανδρέας                 Γεωργίου Αδαμαντίνη»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required