2 Ιαν 2024

«Ευτυχώς που τα ξεπλένει η θάλασσα» - Το νέο βιβλίο της Αρετής Γεωργοσοπούλου Μακρέλ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τις εκδόσεις «ενύπνιο», το νέο βιβλίο της Αρετής Γεωργοσοπούλου Μακρέλ, που σε μεγάλο βαθμό είναι εμπνευσμένο από τη Σάμο, όπου έζησε κατά καιρούς στο παρελθόν η συγγραφέας, ενώ περιοχές του νησιού γίνονται αντιληπτές από τις περιγραφές στις σελίδες του.

Στο κείμενο η συγγραφέας παρεμβάλλει ένα άλλο δυνατό, συμβολικό κείμενο στο οποίο, μέσα από την αριστοτεχνική λογοτεχνική γραφή της, μετουσιώνεται η υπερβατική της σχέση με τη θάλασσα, τη φύση, τα αρχέγονα ιερά και όσια. Έτσι κατορθώνει στο τέλος να δωρίσει στον αναγνώστη τις νέες «πινακίδες» που θα σηματοδοτήσουν νέες διαδρομές για τις σύγχρονες γυναίκες που δεν θέλουν να χάσουν την αισιοδοξία τους, τη χαρά και τη δύναμη της δημιουργίας. Γιατί αξίζει να σέβονται και ν’ αγαπούν τις γυναίκες! 

Η συγγραφέας Αρετή Γεωργοσοπούλου Μακρέλ

Η Αρετή Γεωργοσοπούλου Μακρέλ με ώριμη παρατήρηση, γνώση και ενσυναίσθηση αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο να περιηγηθεί μέσα από αδιέξοδες ατραπούς, ανύπαρκτες «αλήθειες», μύθους και δοξασίες που διαφεντεύουν ως σήμερα τη ζωή των γυναικών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η αριστοτεχνικά λογοτεχνική γραφή της εμπνέεται από τη βάναυση συμπεριφορά προς τις γυναίκες που σήμερα ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και με εργαλείο την μυθοπλαστική της δύναμη και την υπερβατική της σχέση με την θάλασσα, την φύση, τα αρχέγονα ιερά και όσια, δείχνει στον αναγνώστη τα μονοπάτια που οδηγούν στην δύναμη της επιβίωσης, της ισορροπίας και της αυτογνωσίας. Ένα μυθιστόρημα που το χαρακτηρίζει πολλή αλήθεια, χιούμορ και αισιοδοξία αναδεικνύοντας την δημιουργική έμπνευση και τέχνη του λόγου.

(«Ευτυχώς που τα ξεπλένει η θάλασσα» - Εκδόσεις «ενύπνιο», σελίδες 218, τιμή εκδότη 13,33 ευρώ)

Από την έντυπη έκδοση του «Σαμιακού Βήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required