15 Φεβ 2024

Εκδήλωση-συζήτηση στον Μαραθόκαμπο για τα προβλήματα στις Δομές Υγείας

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση που είχε προγραμματίσει η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου, Σάμου, (μέλος ΟΓΕ) με θέμα τα προβλήματα στις Δομές Υγείας του νησιού και του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν πολλοί κάτοικοι του χωριού, καθώς και κάποιοι εκπρόσωποι φορέων που με απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Το άνοιγμα έκανε η πρόεδρος της Ομάδας, Μακρή Φιλιώ, όπου περιέγραψε διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στο Π.Ι. Μαραθοκάμπου. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν υπάρχει καθημερινά γιατρός στο Ιατρείο γιατί η μόνιμη γιατρός καλύπτει παράλληλα και τις ανάγκες του Κ.Υ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Π.Ι. του Μαραθοκάμπου. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει και δεύτερος γιατρός Γενικής ιατρικής, μία νοσηλεύτρια καθώς και μόνιμη καθαρίστρια και να γίνονται οι εφημερίες στο Π.Ι. του Μαραθοκάμπου, λειτουργώντας με βάση τις ανάγκες του χωριού, όπως συνέβαινε και παλαιότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μηνιαίο πρόγραμμα πλέον δεν αναρτάται και καθαρίστρια δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σταμάτης Φιλιππής πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Σάμου. Μίλησε για τις διαχρονικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο αλλά και στη συνολική αποψίλωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, από τη Π.Φ.Υ , τα Κ.Υ., το Ε.Κ.Α.Β. αλλά και τα νοσοκομεία, σε όλη την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που προβλέπει απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, όπου φυσικά αυτό σηματοδοτεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όποιος θα έχει χρήματα θα μπορεί να γιατρευτεί ενώ οι υπόλοιποι θα παίζουμε τη ζωή μας κορόνα γράμματα. Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος και τους ασθενείς ως πελάτες. Τόνισε πως η μόνη λύση είναι η συμπόρευση όλου του λαού με τους μαχόμενους υγειονομικούς και η περαιτέρω μαζικοποίηση όλων των μορφών κλιμάκωσης του αγώνα για πραγματικά δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας πλήρως εξοπλισμένες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να παίρνουν το λόγο και να εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους και να μην σταματήσουν να διεκδικούν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για ουσιαστική στελέχωση όλων των δομών υγείας του νησιού. Άλλωστε οι κάτοικοι του Μαραθόκαμπου έχουν πολυετή και πλούσια πείρα από αντίστοιχους αγώνες.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου, τονίζει: «Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και όλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required