21 Φεβ 2024

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σάμου στην Επιτροπή για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε παραθαλλάσιες περιοχές

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με αφορμή το σχέδιο νόμου που δημοσιεύθηκε σε διαβούλευση «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές» σύστησε άμεσα Θεματική Επιτροπή για να συζητήσει και να προτείνει επί του σχεδίου.

Το Επιμελητήριο Σάμου συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης με το μέλος του Δ.Σ. τον κο. Νικόλαο Στεφανή. Αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι να καταθέσει τις προτάσεις της επι του σχεδίου νόμου και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου για οποιεσδήποτε διορθώσεις, βελτιώσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν ή να εξαιρεθούν στο τελικό κείμενο του Νόμου.

Αντικείμενο του παρόντος νόμου είναι η οριοθέτηση των βασικών εννοιών που σχετίζονται με τον αιγιαλό και τις παραθαλάσσιες περιοχές, η προστατευτική μεταχείριση αιγιαλών και παραλιών που παρουσιάζουν ιδιαίτερα οικολογικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, η θέσπιση ταχείας διαδικασίας καθορισμού τους και παραχώρησης της απλής χρήσης τους και η καθιέρωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου τήρησης και επιβολής των κανόνων που έχουν τεθεί για την προστασία του κοινόχρηστου χαρακτήρα των αιγιαλών και της παραλίας.

Η Θεματική επιτροπή κρίνει ως σπουδαίας σημασίας τον συγκεκριμένο Νόμο καθώς αφορά το μέλλον του τουρισμού και των τουριστικών επιχειρήσεων που κάνουν χρήση του αιγιαλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required