22 Φεβ 2024

Συνεχίζει την κατάληψη ο Φοιτητικός Σύλλογος Μ.Π.Ε.Σ.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποφάσισε να συνεχίσει την κατάληψη μέχρι τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου. Σήμερα Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, στις 12:30 στην πλατεία Καρλοβάσου, ο σύλλογος προχώρησε σε κινητοποίηση και σε δράσεις ενημέρωσης σε μαθητές και στα τοπικά μαγαζιά ώστε να στηρίξουν τον αγώνα και τα αιτήματά τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα παρακάτω:

«Οι φοιτητές βρισκόμαστε για 6η συνεχόμενη εβδομάδα στους δρόμους! Η πλειοψηφία μίλησε! Το νομοσχέδιο που τέθηκε στη διαβούλευση έχει ήδη απορριφθεί. Απαιτούμε να αποσυρθεί! Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη και έχει ήδη ηττηθεί!

Ξεπεράσαμε τον ένα μήνα κινητοποιήσεων και καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα! Χαιρετίζουμε την μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα, όπως και τις κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας! Μετά την μεγαλειώδη πανελλαδική, πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, που πλημμύρισε την Αθήνα από τη συμμετοχή εκατοντάδων Φοιτητικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, και πλαισιώθηκε από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, φορείς, σωματεία και ολόκληρη την κοινωνία συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας. Είναι ξεκάθαρο πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, κόντρα στις απειλές και τους εκβιασμούς του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Έτσι θα συνεχίζουμε! Όλη η κοινωνία βροντοφωνάζει παντού πως τα σχέδια της κυβέρνησης θα ανατραπούν! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως της ΠΟΣΔΕΠ, μαθητών, εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας που συνεχώς πληθαίνουν, δείχνοντας την πλήρη στήριξη στον αγώνα μας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης!

Το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους εδώ και τόσες εβδομάδες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κινητοποιούνται. Πολλές κατηγορίες αποφοίτων και μαθητών, άνισος τρόπος εισαγωγής στα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια – με βάση εισαγωγής μικρότερη έως και 50%, δίδακτρα στα προπτυχιακά. Την ίδια ώρα προωθείται η ακαδημαϊκή αναγνώριση ακόμα και πτυχίων των κολλεγίων, μέσω της κύρωσης της συμφωνίας της Λισαβόνας που προετοιμάζεται σύντομα. Στην ουσία ο κάτοχος ενός πτυχίου με κολλέγιο που έχει συμβληθεί απλά με ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού θα λαμβάνει πτυχίο ισότιμο ακαδημαϊκά και επαγγελματικό με αυτό των αποφοίτων των δημοσίων πανεπιστημίων. Επίσης με τα 3ετη προγράμματα σπουδών των ιδιωτικών, δημιουργούνται απόφοιτοι πολλαπλών ταχυτήτων, με πολλαπλά πτυχία πάνω στο ίδιο αντικείμενο, συμπιέζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα και την εργασιακή προοπτική όλων προς τα κάτω. Τέλος η επιβολή διδάκτρων στα προπτυχιακά ελληνόγλωσσα προγράμματα σπουδών για αλλοδαπούς φοιτητές, αποτελεί συνθήκη που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή διδάκτρων για όλους τους φοιτητές, διογκώνοντας έτσι τις ανισότητες στην εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνεται από το 20% στο 30% το ποσοστό της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, που δίνεται με κριτήριο το βαθμό υλοποίησης των ψηφισμένων νόμων – των κατευθύνσεων της ΕΕ, μέσω της ΕΘΑΕΕ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αναιρέσουν κατακτήσεις αγώνων δεκαετιών!

Ο αγώνας που δίνουμε είναι δίκαιος, διεκδικούμε το αυτονόητο. Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμός και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα.

Ήδη έχουμε πετύχει μία μεγάλη νίκη! Ο πρωθυπουργός δήλωνε πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο, όμως μπήκε Φλεβάρης και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Αυτό δεν μπορεί να ανεχτεί και έχει επιστρατεύσει εισαγγελείς και ΜΑΤ για να καταστείλουν τον αγώνα μας, τους αγώνες όλης της κοινωνίας. Καταγγέλλουμε την καταστολή της κυβέρνησης, όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, όπου φοιτητές και φοιτήτριες προσήχθησαν επειδή άνοιξαν πανό Φοιτητικών Συλλόγων στο Σύνταγμα. Η καταστολή, όμως βρίσκει τείχος μπροστά στο σθένος των φοιτητών και φοιτητριών και των αγωνιστικών αποφάσεων των ΦΣ. Η κυβερνητική παράταξη επιστρατεύτηκε μέσα στις σχολές για να σπάσει καταλήψεις σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις της αστυνομίας, όπως η απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης της Νομικής ΔΠΘ, την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέχεια άλλων αστυνομικών παρεμβάσεων (ΑΠΘ, ΕΜΠ, Πολυτεχνείο Κρήτης). Δεν τα κατάφεραν όμως σε καμία περίπτωση. Είναι μόνοι τους! Η κυβέρνηση και οι εκφραστές της στα πανεπιστήμια, μαζί με όσους στάθηκαν απέναντι στις αποφάσεις και τους Συλλόγους μας. ηττώνται κατά κράτος.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των Φοιτητικών μας Συλλόγων στα πανεπιστήμια. Ποινικοποιεί την πολιτική δράση, τον συλλογικό αγώνα, την διεκδίκηση. Καλεί τις πρυτανικές αρχές, τα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου και τους καθηγητές να συμμετάσχουν σε αυτή καθώς και για ποινικά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεστεί από τις πρυτανικές αρχές για την μην πάταξη τους! Τους καλούν να υπονομεύσουν τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών για την διεκδίκηση του δημοσίου δωρεάν πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει πάρει θέση και διεκδικεί δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες μας και το πανεπιστημιακό άσυλο – διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό για τους αγώνες μας.Η κυβέρνηση πιέζεται και προσπαθεί να εξαναγκάσει τα ιδρύματα να προχωρήσουν σε τηλεξετάσεις σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να σταματήσει τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις μας. Διατάσσεται ακόμη και εισαγγελική έρευνα για τέλεση ποινικών αδικημάτων για όσους καθηγητές δεν συμμορφώνονται με τις εντολές του Υπουργείου για εφαρμογή της τηλεξεταστικής! Μάλιστα αναγκάστηκε να επιβάλει με δεύτερη εγκύκλιο την τηλεξεταστική ως υποχρεωτική, επειδή η πλειοψηφία των καθηγητών διαφώνησε. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει πάρει θέση! Η ΠΟΣΔΕΠ με τις στάσεις εργασίας και τις απεργίες είναι στο πλάι των φοιτητών και εναντιώνεται στην τηλεξεταστική! Οι διοικήσεις να καταγγείλουν τώρα τις πιέσεις της κυβέρνησης, οι καθηγητές να μην ενδώσουν στους εκβιασμούς, αλλιώς τάσσονται ενάντια στους αγώνες μας.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και εκδικητική αναστολή καθηκόντων σε Διοικητικό εργαζόμενο του ΕΚΠΑ από τον πρύτανη με αίτιο την συμμετοχή σε κινητοποίηση του σωματείου ενάντια στην διεξαγωγή τηλεξεταστικών. Μην τολμήσουν προχωρήσουν σε ΕΔΕ και απολύσεις σε βάρος όσων αγωνίζονται. Δεν θα τους περάσει! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα υπερασπιστούμε τις αποφάσεις μας και θα συνεχίσουμε.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, θέλει να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη από την κοινωνία προχωρώντας προς την ψήφιση και αυτό το έχει καταφέρει το φοιτητικό κίνημα και οι μαζικές κινητοποιήσεις. Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη και συναινούν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν τον δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνούνε με τα δίδακτρα, τα "μη κρατικά" πανεπιστήμια και ζητάνε ακόμα και την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα αφεθούν χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια, οξύνοντας τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είδαμε στην πανδημία και τα Τέμπη.

Δε θα δεχτούμε να γίνει η αδικία νόμος! Η πρόσβαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα εξαρτάται ακόμα περισσότερο από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας. Για πολλούς θα υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, πολλαπλές πανελλαδικές εξετάσεις και άλλα εμπόδια-κόφτες για να καταφέρουμε να σπουδάσουμε, ενώ για κάποιους ελάχιστη βάση πληρωμής που θα αγοράζουν σπουδές και ισάξια πτυχία!

Δε θα ανεχτούμε τη διάλυση των πτυχίων μας! Το πτυχίο μας μετατρέπεται σε ένα ακόμα "χαρτί" στη ζούγκλα της αγοραπωλησίας πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα πρέπει να κυνηγάμε ακόμα περισσότερα, ακόμα και επί πληρωμή πιστοποιητικά και σεμινάρια για να μπορέσουν να επιβιώσουμε, αφού μεγαλώνει η κατηγοριοποίηση των πτυχίων με τους απόφοιτους να ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας, συμπιέζοντας τα εργασιακά, μισθολογικά επαγγελματικά δικαιώματα όλων προς τα κάτω, έτσι ώστε να έρθει η χώρα το μοντέλο της πολιτικής της "Μπολόνια", που μεθοδεύεται εδώ και δεκαετίες από την ΕΕ.

Μέσω του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά θα έρθουν δίδακτρα στα προπτυχιακά και θα υποβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια! Θα είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους να σπουδάσουν, εκτός εάν καταφύγουν σε φοιτητικά δάνεια που θα ξεχρεώνουν για μια ζωή! Μέσω της αξιολόγησης θα προχωρήσουν στις εξαγγελθείσες συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων και θα επιβάλλουν τη μείωση των εισακτέων. Παράλληλα, τα δημόσια ΑΕΙ θα υποχρηματοδοτηθούν περαιτέρω υποβαθμίζοντας μεταξύ άλλων και τη φοιτητική μέριμνα, με τις κρατικές δαπάνες να βρίσκονται ήδη στον πάτο. Σε αυτό το πλαίσιο, για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα δημόσια θα αναζητήσουν πόρους από τα δίδακτρα, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα. Τα προγράμματα σπουδών θα αναδιαρθρωθούν στις ανάγκες της αγοράς και στα πρότυπα των ιδιωτικών (ρυθμοί σπουδών, αλυσίδες, ροές, κατευθύνσεις).

Νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδέψουν με ψέματα πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια "είναι θετικά για την κοινωνία"! Ποιον θα ωφελήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Την κοινωνική πλειοψηφία που με δυσκολία πληρώνει τους λογαριασμούς και ζει στα όρια της φτώχειας; Οι κολλεγιάρχες θέλουν να βρουν πελατεία για να πουλάνε τα "πτυχία" τους. Αυτοί που μιλάνε για "αριστεία" και για δήθεν ακαδημαϊκή ποιότητα είναι αυτοί που δημιουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στα οποία "με 10 μπαίνεις....αρκεί να είναι χιλιάρικα. Οι κολλεγιάρχες, το κράτος και οι εργοδότες δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με μας! Δαπανούν όλο και λιγότερα για την εκπαίδευση, θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Όχι μόνο κανένα όφελος δε θα έχουμε, αλλά το δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη στενάζει από την υποχρηματοδότησηθα υποβαθμιστεί. Επιβεβαιώνεται ότι δεν λογαριάζουν τις σπουδές μας ούτε τις ζωές μας για όφελος των κερδών τους.

Η κυβέρνηση ψεύδεται και όταν λέει πως "δεν παραβιάζεται το άρθρο 16". Το άρθρο 16 του Συντάγματος προβλέπει ρητά τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και την απαγόρευση σύστασης και λειτουργίας ανώτατων σχολών από ιδιώτες. Πρόκειται για μια ευθεία παραβίαση του άρθρου 16, που έχει κατοχυρωθεί με αγώνες, και αν περάσει, θα απειλήσει αντίστοιχα κεκτημένα δικαιώματα! Αυτό έχει τεθεί ξεκάθαρα στο διάλογο από τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς, παρά την προσπάθεια της να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν.

Άλλο ένα αποτέλεσμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι δημόσια πανεπιστήμια χωρίς φοιτητικούς συλλόγους, με φοιτητές και φοιτήτριες που δεν θα αντιδρούν, με πειθαρχικά και συμβούλια διοίκησης, χωρίς ζωντανές διεργασίες και αγωνιστικό κίνημα!

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα μας, στη ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων σηκώνουμε ανάστημα! Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους, κόντρα στην καταστολή των διεκδικήσεων τους.

Δεν αποδεχόμαστε να δίνονται δισεκατομμύρια για την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε πολεμικές συγκρούσεις, για να σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης που δίνει έναν δίκαιο αγώνα, να στέλνεται ελληνική φρεγάτα σε αποστολές εκτός συνόρων και η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο πολέμου, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα. Απαιτούμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Την ίδια ώρα που σε εμάς δεν δίνει φράγκο, η κυβέρνηση δίνει 8,2 δις για την αγορά F - 35. Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων που προχωρούν σε απεργίες το επόμενο διάστημα. Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε να το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο την μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη,

Τα τελευταία χρόνια το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, το νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, τους νόμους-πλαίσιο και έχει πετύχει μεγάλες νίκες! Το κίνημα του '06-'07 αποδεικνύει ότι μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις πορείες μπορούμε να εμποδίσουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι συνεχίζουμε με ενιαία στάση, κοινές πορείες και συντονισμούς. Το Φοιτητικό Κίνημα θα συνεχίσει να κινείται ενιαία στη βάση των Γενικών Συνελεύσεων και των αποφάσεων τους. Ο αγώνας μας αγκαλιάζεται από όλη την κοινωνία, προχωρά και μαζικοποιείται μέρα με τη μέρα! Μόνο έτσι μπορούμε να δυναμώσουμε ένα μεγάλο πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε γράφοντας τη δική μας ιστορία για την διεκδίκηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Απαιτούμε:


Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.

Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό - επιστημονικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σε δύο κύκλους σύμφωνα με τη στρατηγική της "Μπολόνια".

Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για
όλους χωρίς εργολαβίες. Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση - τηλεξεταστική και αξιοποίηση της για υπονόμευση των δράσεων του Συλλόγου.

Κατάργηση της ΕΒΕ.

Αποφασίζουμε:

Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 12:30 στη πλατεία Καρλοβάσου.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη - στην μεγάλη πανελλαδική απεργία μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη

Οργανώνουμε το επόμενο διάστημα συντονισμό φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας στα ιδρύματα μας.

Προχωράμε σε πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα, εξορμήσεις σε σχολεία και τοπικά μαγαζιά, κάνουμε τον αγώνα μας κτήμα όλης της κοινωνίας.

Οργανώνουμε πανελλαδική κινητοποίηση το επόμενο διάστημα και Συντονισμό, εξετάζοντας και λαμβάνοντας υπόψιν την ημέρα ψήφισης και την πανελλαδική απεργία!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required