8 Μαρ 2024

Παρασκευή, 8 Μαρτίου - Απεργία και κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή το Νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αναμένεται η ψήφισή του στη Βουλή σήμερα Παρασκευή, 8 Μαρτίου.

«Παρασκευή 8 Μαρτίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΤΙΣ 12.00

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΟ 11 πμ ΕΩΣ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ 8-11)

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο σε συμμετοχή στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση της Παρασκευής 8 Μάρτη στο Καρλόβασι.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στο πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο, όπου κάλεσμα απευθύνει και ο Φοιτητικός Σύλλογος του ΜΠΕΣ, μαζί με τους φοιτητές, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό του νησιού στην πλατεία Καρλοβάσου στις 12.00.

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα θα καταψηφιστεί στο δρόμο, όπως γίνεται εδώ και 8 εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα! Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για τις σπουδές τους. Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίωνείναι αγώνας ΟΛΩΝ μας, αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης. Αγώνας του κάθε εργαζόμενου και της κάθε λαϊκής οικογένειας που ξέρει ότι η παιδεία θα γίνει ακόμα περισσότερο εμπόρευμα, ακόμη ακριβότερο και τελικά θα υποβαθμιστεί για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις χάλασαν τα κυβερνητικά σχέδια και φανέρωσαν τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου. Τα σχέδια τους δε θα περάσουν!

Λέμε ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. ΟΧΙ στην παράκαμψη και αναθεώρηση του άρθρου 16.

Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη εκπαίδευση σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

      O Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας
Χρήστος Πανούσος                        Απόστολος Βαλαμώντης» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required