10 Μαρ 2024

Ο ΧΟΡ.Ο.Σ. στην διοργάνωση του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Μενελαΐς» στη λίμνη Πλαστήρα

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μαρτίου, η Σάμος έδωσε δυναμικό παρών στη μεγάλη διοργάνωση του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Μενελαΐς», στη μαγευτική λίμνη Πλαστήρα της Καρδίτσας, όπου ο Μάκης Ευαγγέλου μαζί με χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. παρουσίασαν τη μουσικοχορευτική παράδοση της Σάμου.

Στο μεγάλο αυτό αντάμωμα της Ελληνικής παράδοσης συναντήθηκαν χορευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στους χορούς της Σάμου από τον Μάκη Ευαγγέλου, τους χορούς της Ναυπακτίας-Δωρίδας από τον Γιάννη Βαφειάδη, τους χορούς των προσφύγων της Μπάφρας Ιωαννίνων από τον Βαγγέλη Παλαιολόγο και τους χορούς του Σουλίου από τον Γιάννη Αθανασίου.







Δύο μεγάλα γλέντια πραγματοποιήθηκαν με τους μουσικούς Τάσο Ντάφλο, Αλέξανδρο Λιοκάτη, Λάμπρο Τζόκα, Γιάννη Κωσταδήμα και Άννα Μακρή, όπου οι συμμετέχοντες διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η φιλοξενία έγινε στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Ναϊάδες στη λίμνη Πλαστήρα, ενώ μάγεψαν τα τοπία και η επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή και τη Μονή της Παναγιάς Πελεκητής. 









Τη Σαμιώτικη αποστολή πλαισίωσαν μέλη του Δ/Σ και χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκόνοι «Οι Ανεμόμυλοι» με τον οποίο μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας.

«Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. ευχαριστεί τον Λαογραφικό Όμιλο Καρδίτσας ΜΕΝΕΛΑΪΣ και τον κ. Αποστόλη Ξυδιά για την πρόσκληση, συγχαίρει όλους τους εισηγητές για τις παρουσιάσεις τους και ιδιαίτερα τον δικό μας Μάκη Ευαγγέλου για την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου, καθώς και τους χορευτές Λίτσα Μαρκουλή, Μαρία Παρουσίνα, Νίκο Κορτέση, Στέλλα Σωτηράκη-Βαλεοντή, Βαλάντω Κυπραίου, Λένα Γιαγιά, Μαρία Γιαγιά, Νάνζη Τρόκα, Άννα Λιόντα, Βαγγελίτσα Ορφανίδου, Ρένα Ορφανίδου και Χριστίνα Τασκούδη οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την προβολή του νησιού μας».

Νέες φιλίες δημιουργήθηκαν και ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά πρεσβευτής της Σάμου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required