8 Μαρ 2024

Συνάντηση δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον αντιστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα και τον υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά του Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση είχε την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου με τον επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Νιάφα Παναγιώτη και τον νέο συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγο Γεώργιος Τσικαλά.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σάμου (Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σάμου) αρχιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος και ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης.

Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Πυροσβεστικής τόσο για τη πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση συμβάντων. Τόνισε ότι οι συνθήκες δυσχεραίνουν συνεχώς λόγω και της κλιματικής αλλαγής και επιβάλλουν την συνεχή επαγρύπνηση αλλά και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό καθώς και την ενίσχυση του πολύ ενεργού εθελοντισμού που υπάρχει στο νησί μας.


Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Νιάφας όσο και ο κ. Τσικαλάς αναφέρθηκαν στην πολύ μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πρόληψης και επεσήμαναν τον βαρύνοντα ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Τέλος προσέφεραν στον Δήμαρχο αναμνηστική πλακέτα.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κοινοποίησε στον συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά την υπ`αριθμ. 18/2024 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης για μετεγκατάσταση της έδρας του συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Σάμο στην Κρήτη. 


Μετά από επιθυμία τόσο του κ. Νιάφα όσο και του κ. Τσικαλά, μετέβησαν στο σημείο όπου έχασαν την ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό του 2020 η Κλαίρη και ο Άρης, όπου άφησαν λουλούδια στην μνήμη των δύο παιδιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required