4 Μαρ 2024

ΕΛΜΕ Σάμου: «Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών»

Ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σάμου για την κατάσταση με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σάμου. 

«Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, την ημέρα που όλη η Ελλάδα απεργούσε για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 -νέους στην συντριπτική πλειοψηφία- συνανθρώπους μας, η κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργείου Υγείας προκήρυσσε την πρόσληψη 704 θέσεων ειδικευμένων γιατρών σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αριθμός που δεν καλύπτει κατ΄ ελάχιστον τις τραγικές ανάγκες των υγειονομικών μονάδων της χώρας.

Από αυτές τις θέσεις μία (!!!) μόνο αντιστοιχούσε για το Νοσοκομείο του νησιού μας, την στιγμή που οι ελλείψεις είναι τραγικά πολλαπλάσιες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί συστηματικά αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα αυτές των ακριτικών νησιών και στερεί την δυνατότητα για αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα υγείας για όλους, μετατρέποντας την υγεία από δημόσιο αγαθό, σε εμπόρευμα για όσους διαθέτουν το ανάλογο αντίτιμο.

Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών του νησιού και απαιτούμε την στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με το απαιτούμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης του λαού μας.

                                               ΕΛΜΕ Σάμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required