4 Μαρ 2024

Βουλευτής Σάμου Χ. Στεφανάδης - Τελικά σχόλια για την ανακοίνωση του διευθυντού της ΜΕΘ Νοσοκομείου Σάμου Φάμπιο Τζιαρντίνα

Τελικά σχόλια για τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής της ΜΕΘ Νοσοκομείου Σάμου, κ. Φάμπιο Τζιαρντίνα, έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αφορμή τις αντιδράσεις για τις ολοένα αυξανόμενες ελλείψεις προσωπικού στο νοσηλευτικόίδρυμα του νησιού μας.


«- Τα αντικειμενικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν περί πληρότητας των κλινικών, δεν μπορούν να άμφισβητηθούν.

Το επιχείρημα της καλύτερης διαχείρισης των ασθενών, είναι πράγματι ενδιαφέρον...

Δηλαδή να δεχθούμε ότι στο Νοσοκομείο μας έχει βρεθεί ο τρόπος αποσυμφόρησης, με την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη νοσηλεία και την εφαρμογή νέων τεχνικών;

Εάν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει τάχιστα να ενημερωθεί το Υπουργείο για αυτη την εμπειρία, ώστε να λυθεί το πρόβλημα υπερπληρότητας και περιστασιακής ανάπτυξης επικουρικών κλινών, π.χ. από το "ΑΤΤΙΚΟΝ", τον "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ" κ.λπ.

- Στοιχεία αναλυτικά, για την λειτουργία της κάθε κλινικής και του κάθε τμήματος του Νοσοκομείου (θεραπευτικές επεμβάσεις, διακομιδές, ραντεβού) υπάρχουν διαθέσιμα, αλλά η παράθεσή τους θα "κουράσει" αλλα και ίσως προβληματίσει τους συμπολίτες μας.

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»

- Επαναλαμβάνω, ότι παρά ταύτα, αμετακίνητα επιζητώ το καλύτερο για το Νοσοκομείο και γενικότερα για τις Μονάδες Υγείας του Νομού. Τόσο στον τομέα της στελέχωσης, όσο και για τις υποδομές.

- Αμετακίνητα επίσης πιστεύω, ότι η Υγεία δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Και κλονισμός της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας στο Νοσοκομείο μας, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποτραπεί.

Για τον λόγο αυτό δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση.

- Τέλος, όσον αφορά την δημιουργία του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου:

Η αρνητική άποψη του συναδέλφου, είναι απαράδεκτη και συγκρούεται με τις ιατρικές ανάγκες της εποχής.

Εκτός και εάν πιστεύει, ότι οι ακρίτες του Νομού μας, που πάσχουν από επείγουσες καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια (που αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου), θα πρέπει να άντιμετωπίζονται, με μεθόδους της δεκαετίας του 1960...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required