21 Απρ 2024

Κινητοποίηση υπηρεσιών του Δήμου Δυτικής Σάμου μετά τη σεισμική δόνηση της 19ης Απριλίου

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Δυτικής Σάμου, μετά την εκδήλωση της έντονης σεισμικής δόνησης των 4,4 R της 19ης Απριλίου, που έγινε αισθητή σε μεγάλο γεωγραφικό εύρος της βορειοδυτικής Σάμου.

Η Πολιτική Προστασία σε επικοινωνία με τις Κοινότητες ενημερώθηκε εάν υπήρξαν ζημιές σε κτίρια ή τραυματισμοί πολιτών και δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες απομάκρυνσης των κατοίκων από τα πληγέντα της προηγούμενης θεομηνίας ετοιμόρροπα κτίρια. 

Με εντολή του δημάρχου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους έγινε διακοπή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες και τα παιδιά παρέμειναν στον προαύλιο χώρο των σχολείων έως το πέρας του διδακτικού ωραρίου. Στο κτίριο της Πορφυριάδας πραγματοποιήθηκε αυτοψία από δυο μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών και δεν διαπιστώθηκε επέκταση των υφιστάμενων βλαβών που να επηρεάζουν την περαιτέρω στατική συμπεριφορά του κτιρίου. Με αφορμή το προαναφερόμενο γεγονός της επίσκεψης του Εγκέλαδου.

Ο Δήμος γνωστοποίησε, ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η επικαιροποίηση σχεδίων και δράσεων αντιμετώπισης θεομηνιών για την προστασία του πληθυσμού για τα οποία θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required