27 Απρ 2024

26 Απριλίου - Η επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη στη Σάμο - Διαβάζοντας το «Σαμιακόν Βήμα»

Με καθυστέρηση λίγων ωρών από τον αρχικό προγραμματισμό, έφτασε στο λιμάνι του Καρλοβάσου στις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Απριλίου (αρχικά αναμένονταν γύρω στις 12 το μεσημέρι), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, προερχόμενος από το γειτονικό Αγαθονήσι. 

Τον υποδέχθηκαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του κόμματος, Γιάννης Αξιώτης, καθώς και στελέχη όπως ο π. δήμαρχος Μαραθοκάμπου Γιώργος Κουτσοδόντης, ο Πέτρος Καλομοίρης, ο Αλέξανδρος Ξάνθος, ο π. νομάρχης Μανώλης Κάρλας κ.ά.


Πρώτος σταθμός, συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης, συζητώντας με τον καθηγητή Αντώνιο Τσολομύτη

Πριν την άφιξή του στο Δημαρχείο στο Καρλόβασι επισκέφθηκε το κτήριο (Ηγεμονικό Μέγαρο), όπου στεγάζονται τα γραφεία των καθηγητών των 3 τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι. Εκεί, συνοδευόμενος (όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου), από τον ναύαρχο, επίτιμο Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ευάγγελο Αποστολάκη, συνομίλησαν με τον καθηγητή, πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αντώνιο Τσολομύτη, όπου ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που απασχολούν το ίδρυμα και την βιωσιμότητα των σχολών του.

Η συνάντηση στο Δημαρχείο Δυτικής Σάμου

Υποδοχή στην είσοδο του Δημαρχείου από τον δήμαρχο Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους
(Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»)

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα όπου διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου (Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»)
Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης, έφτασε στο Δημαρχείο Δυτικής Σάμου, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους (παρόντες και οι αντιδήμαρχοι Αρτέμης Πανούσος, Ευάγγελος Μαρνέζος και Μανώλης Νικολού) με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με αρμοδιότητα τον Τουρισμό, Γιάννη Καλτάκη. 

Νωρίτερα βρίσκονταν εκεί και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου (αναχώρησε λόγω καθυστερημένης άφιξης του προέδρου και έναρξης διπλής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Βαθύ), αφού πρώτα συνεννοήθηκε με τον συνάδελφό του Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, για κοινή «ατζέντα» έκφρασης προβλημάτων του νησιού, στη διάρκεια ενημέρωσης του Στέφανου Κασσελάκη. Παρών στη συνάντηση και ο τ. δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχοντας δίπλα του τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Γιάννη Καλτάκη, αριστερά τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και δεξιά τον τ. δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο 

Υγεία, σεισμόπληκτοι, και ακρίβεια στο τραπέζι

Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο γραφείο δημάρχου όπου ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα ακανθώδη ζητήματα του νησιού. Την κατάσταση στο χώρο της υγείας και τα διογκωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, εξήγησαν ο πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Σ. (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου), χειρουργός Ανδρέας Ευστρατουδάκης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ευστράτιος Καπώλης.


Δόθηκε έμφαση στην υποστελέχωση και την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ακόμη και για απλά περιστατικά οι ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα.

Διαβάζοντας το «Σαμιακόν Βήμα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαβάζοντας την αρχαιότερη εφημερίδα
 των νησιών μας, το «Σαμιακόν Βήμα»
Στη συζήτηση τέθηκε και το χρονίζον θέμα των σεισμόπληκτων του νησιού (ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κράτησε το «Σαμιακόν Βήμα» όπου είχε στο πρωτοσέλιδό του θέμα για το αίτημα παράτασης μη πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων κτηρίων), ενώ του γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που ζουν ακόμη σε κοντέινερ αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι των φακέλων τους από τη ΔΑΕΦΚ και δεν έχουν καταβληθεί τα προβλεπόμενα ενοίκια στους σεισμοπλήκτους τους τελευταίους 8 μήνες, 3,5 χρόνια μετά τον ισχυρό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020.


Στη σύσκεψη οι τοπικοί φορείς τόνισαν ακόμα την ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε οι νέοι και οι επιστήμονες να παραμείνουν στο νησί, επισημάνθηκε η ανάγκη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες, η ανάγκη ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η υψηλή τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όπως τόνισε με χαρακτηριστικό προσωπικό παράδειγμα, ο δήμαρχος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, αναφέροντας ότι πλήρωσε 250 ευρώ (!) για την μετάβαση και επιστροφή του από την Αθήνα σε πρόσφατη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα για τις ανάγκες του Δήμου.

Η αναχώρηση (λίγο πριν τις 6 το απόγευμα), με κατεύθυνση τη Χίο, επόμενο σταθμό της περιοδείας, έγινε από τον λιμένα Καρλοβάσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required